DEM Parti İstanbul kararını açıkladı! Başak Demirtaş detayı dikkat çekti

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Yerel Seçimlere doğru siyasi partilerin aday belirleme ve seçim hazırlıkları devam ederken DEM Parti’nin İstanbul kararı da belli oldu. DEM Parti İstanbul’dan aday çıkaracak mı merak ediliyordu.

DEM Parti İstanbul kararını açıkladı! Başak Demirtaş detayı dikkat çekti

DEM Parti’nin 31 Mart seçimlerinde İstanbul’dan kendi adayını çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyordu. Tutukluluğu devam eden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul adaylığı için DEM Parti’ye başvuru yaptığı bilgisi siyaset gündemini hareketlendirmişti. DEM Parti’nin İstanbul kararı belli oldu. DEM Parti, İstanbul’da Yerel Seçime kendi adaylarıyla girme kararı aldı.

DEM PARTİ’DEN İSTANBUL KARARI

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçiyor. Seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken DEM Parti’nin İstanbul kararı da belli oldu. Alınan kararı parti sözcüsü Ayşegül Doğan duyurdu. Parti merkezinde açıklama yapan Doğan, ‘9 Şubat’a kadar İstanbul dahil aday göstereceğimiz isimleri açıklayacağız.’ dedi.

dem-parti-istanbul-kararini-acikladi-basak-demirtas-detayi-dikkat-cekti.jpg

BAŞAK DEMİRTAŞ’IN İSMİ DE ADAY HAVUZUNDA YER ALIYOR

İstanbul adaylığı için ismi sık sık gündeme gelen Başak Demirtaş’ın geçtiğimiz günlerde DEM Parti’ye resmi adaylık başvurusu yaptığı belirtilmişti. Siyaset gündemini hareketlendiren bu gelişmenin ardından gözler DEM Parti’ye çevrilmişti. İstanbul’da Yerel Seçime kendi adaylarıyla girme kararı alan DEM Parti’nin Başak Demirtaş’ın adaylığıyla ilgili vereceği karar merak ediliyordu. Gazetecilerden yöneltilen Başak Demirtaş’ın adaylığıyla ilgili soruya da yanıt veren Ayşegül Doğan, aday havuzunda Başak Demirtaş’ın da adının bulunduğunu ve nihai kararın 9 Şubat’ta belli olacağını söyledi. Partisinin kararını açıklayan Doğan, ‘Kaybettirmek ya da kazandırmak için değil, DEM Parti için İstanbul seçimlerine kendi adaylarımızla girmeye karar verdik. İlgili kurumlarımız aday belirleme çalışmalarına başladı. 9 Şubat’a kadar İstanbul ve diğer illerin adaylarını paylaşacağız.’ dedi.