Hatay’da kazanan belli oldu! YSK kararını açıkladı

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından itiraz süreçleri 7 Nisan’da tamamlanırken gözler YSK’ya çevrildi. YSK’nın gelen itirazlarla ilgili kararları ve sürecin işleyişi merakla takip edilirken YSK, Hatay ve Ordu için kararını verdi.

Hatay’da kazanan belli oldu! YSK kararını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin Hatay, İYİ Parti’nin de Ordu’daki seçimlerle ilgili ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle yaptığı itiraz başvuruları ile ilgili kararını açıkladı. YSK, Hatay ve Ordu için yapılan itiraz başvurularının tamamını reddetti. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte Hatay resmen AK Parti’de kaldı. Ordu’da da seçimlerin yenilenmeyeceği kararına varılmış oldu.

İKİ İL İÇİN DE İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerin ardından CHP, Hatay için İYİ Parti ise Ordu için YSK'ya itirazlarda bulunmuştu: YSK, CHP'nin Hatay, İYİ Parti'nin ise Ordu için 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle yaptığı itiraz başvurularını reddetti. Yüksek Seçim Kurulu ayrıca AK Parti'nin Ardahan'da seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu da reddetti.

CHP'DEN HATAY'DAKİ SEÇİMİN YENİLENMESİ İÇİN BAŞVURU

CHP, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Hatay'daki seçimin yenilenmesi için YSK'ya başvuruda bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve partililer YSK önünde toplanmış ve Özel'den 'tam kanunsuzluk' gerekçelerinin oluştuğuna dair açıklama gelmişti. CHP lideri, 'YSK'nın siyasi baskılara boyun eğmeyeceğine yürekten inanıyorum' demişti.

hatay-da-kazanan-belli-oldu-ysk-kararini-acikladi.jpg

HATAY RESMEN AK PARTİ'DE

CHP'den Hatay ve İskenderun için gelen itirazları değerlendiren YSK, CHP'nin 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle yaptığı başvuruyu reddetti. Bu gelişmeyle birlikte Hatay resmen AK Parti'de kaldı. Öte yandan Ordu için gelen başvuruyu da değerlendiren YSK, İYİ Parti'nin Ordu'da seçimin yenilenmesine yönelik yaptığı ikinci başvuruyu da reddetti.