Bülent Arınç Özgür Özel ile ilgili konuştu: Benim kahramanımdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili katıldığı bir canlı yayında yorumda bulunan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Özgür Özel ile ilgili bir anısını ilk kez anlattı ve Özel’den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Bülent Arınç Özgür Özel ile ilgili konuştu: Benim kahramanımdır

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, konuk olduğu bir canlı yayında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili anısından ilk kez bahsetti. FETÖ’den tutuklu olan bir akrabasının babasının cenazesinde yaşananları anlatan Arınç, akrabasının cenaze töreninde kelepçesinin çözülmesi için Özgür Özel’in devreye girdiğini söyledi ve ‘O benim kahramanım. Özgür Özel benim hukukumu korudu ben bunu unutmam.’ dedi.

BÜLENT ARINÇ’TAN GÜNDEM OLAN ÖZGÜR ÖZEL SÖZLERİ

Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olan Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili yorumunu da dile getirdi ve Özel’i başarılı bulduğunu söyledi. CHP lideri Özel ile ilgili bir anısını da ilk kez paylaşan Arınç, ‘Benim için çok önemli bir tarafı daha var’ diyerek bu anıyı canlı yayında ilk kez anlattı. Özgür Özel için ‘O benim kahramanım’ diyen Bülent Arınç, ‘Yani bunu hiçbir yerde anlatmadım. Eşimin amcasının oğlu Manisa’da sağlık müdürüydü. Daha sonra işte KHK ile görevden alındı. Arkadan da tutuklandı, cezaevine girdi. Bizim amcamız, yanı eşimin amcası o tarihlerde vefat etti. Amcamızın oğlunu elleri bağlı olarak cenazeye getirdiler. Özgür Özel’de gelmiş. O zaman Manisa Milletvekiliydi.’ diyerek FETÖ soruşturmasında tutuklanan eski Manisa İl Halk Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybeden babası Halit Tay’ın cenaze törenine özel izin alarak katılmasını ve o dönem CHP Manisa Milletvekili olan Özgür Özel’in de katıldığı 2016 yılındaki cenaze töreninde yaşananlardan bahsetti.

bulent-arinc-ozgur-ozel-ile-ilgili-konustu-benim-kahramanimdir.jpg

‘BEN BUNU UNUTMAM’

Canlı yayında açıklamalarına devam eden Bülent Arınç, ‘Manisa’nın beş Milletvekili var AK Parti’de, hiç birisi yok orada. Ve bunlardan ikisi de elinden tutup Milletvekili yaptığım insanlar. Ve bir tanesi de o köyün çocuğu. Onlar yok ortalıkta. Vali zaten yok. Başsavcı kaçmış. Her biri bir tarafa dağılmış. Ben gideceğim diye. Özgür Özel var, ben varım. Cenaze geldi, İmam bulundu. Getirdiler amcamızın oğlunu. Jandarma var başında. Efendim, kelepçeleri çözemeyiz dediler. Nasıl çözemezsiniz? Bu nasıl Allahuekber diyecek ya? Babasının namazını kılacağız. Zaten otuz tane Jandarma var orada. Elini çözsen ne olacak dedim. Efendim biz böyle talimat aldık dediler. Özgür Bey dedi ki Başkanım lütfen siz karışmayın ben bu işi çözerim dedi. Onlarla o tartışmaya girdi. Siz girerseniz işin içine bunlar büyütür dedi. Ben onlarla mücadele edeceğim dedi. Jandarma yine kabul etmedi. Valiyi aradı telefonla, Başsavcıyı aradı. Onlarla şiddetle münakaşa etti. Yaptığınız ayıptır dedi. Yani bu çocuk babasının cenazesine gelmiş. Niçin Allahuekber demesine izin vermiyorsunuz? Kaçacağından mı korkuyorsunuz dedi. Sonunda merhamete mi geldiler, korkuya mı geldiler eller çözüldü. Çocuk Allahuekber dedi, babasının namazını kıldı. Şimdi hiçbir AK Partilinin olmadığı bir yerde, her şeylerini bana borçlu olan insanlar bile kaçarak, korkarak gelmediği bir yerde Özgür Özel benim hukukumu korudu. Allah bin kere razı olsun. O benim kahramanımdır. Ben bunu unutmam.’ dedi.