Müsavat Dervişoğlu Sinan Ateş iddianamesine sert çıktı

İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı olarak ilk kez İYİ Parti Grup Toplantısı’nda kürsüden açıklamalarda bulundu. Gündeme dair değerlendirmeler yapan Dervişoğlu, Sinan Ateş iddianamesine tepki gösterdi.

Müsavat Dervişoğlu Sinan Ateş iddianamesine sert çıktı

Kurultayda oyların çoğunluğunu alarak İYİ Parti’nin yeni genel başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, bugün partisinin grup toplantısında genel başkan olarak ilk kez kürsüye çıktı. Gündeme dair tüm konuları ele alan Dervişoğlu, yeni Anayasa tartışmalarını sert bir dille reddetti. Sinan Ateş iddianamesini ne de tepki gösteren İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, ‘Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun’ dedi. İşte detaylar…

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU GENEL BAŞKAN OLARAK İLK KEZ KÜRSÜDE

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında genel başkan olarak ilk kez kürsüdeydi. Gündeme dair önemli konuları ele alan Dervişoğlu, yeni Anayasa gündemine de değindi ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşullara dikkat çekerek yeni Anayasa tartışmalarına tepki gösterdi. Yeni Anayasa tartışmaları ile ilgili yorumunu dile getiren Dervişoğlu, ‘Erdoğan’ın müflis ve batık gemisinden bir filika bulup kurtulma gündemidir. Yeni Anayasa tartışmalarının iktidar tarafından gündeme getirilmesindeki asıl amaç Erdoğan için yeni bir adaylık yolu açmaktır.’ dedi.

musavat-dervisoglu-sinan-ates-iddianamesine-sert-cikti.jpg

SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİNE TEPKİ

Konuşmasında Sinan Ateş iddianamesine de değinen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, iddianameye tepki gösterdi ve ’16 ay süren bir soruşturmanın neticesinde 146 sayfalık bir hatır senedi. İddianame değil, hukuk tarihimizin çamur belgesi. Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Sinan Ateş şehit edildiğinde tabutun başında ben vardım. Diyoruz ki ya adalet, ya kıyamet!' ifadelerini kullandı.