İstanbul seçim anketi 2024! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu anket sonucu

Yerel Seçimlere doğru vatandaşların nabzını tutan anket çalışmaları da devam ediyor. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde anketler de hızlandı. Gözlerin çevrildiği İstanbul’da sık sık anket çalışmaları yapılıyor.

İstanbul seçim anketi 2024! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu anket sonucu

İstanbul’da tüm gözler iki adayda. CHP’den yeniden aday olan mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum arasında kıran kırana bir yarış geçecek. Anket şirketleri de seçim öncesi araştırmalarına hız verdi. Vatandaşların nabzını tutan anket çalışmaları devam ederken son olarak MEDAR Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket çalışmasının sonuçları açıklandı. İstanbul’da yapılan bu ankete 18 yaş ve üstü olan 1479’u kadın, 1539’u erkek toplam 3018 kişi katıldı. Anket sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. İşte Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum’un anket sonuçlarındaki oy durumu…

KURUM YARIŞI ÖNDE GÖTÜRÜYOR

İstanbul’da 18 yaş ve üstü toplam 3018 kişinin katılımıyla yapılan anketin sonuçları paylaşıldı. MEDAR Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen anketin sonuçları merak edilirken ankette katılımcılara ’31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde hangi adayı desteklemeyi düşünüyorsunuz?’ sorusu yöneltildi. Anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum’un yarışı önde götürdüğü görüldü.

istanbul-secim-anketi-2024-ekrem-imamoglu-ve-murat-kurum-anket-sonucu.jpg

MURAT KURUM ÇOK AZ FARKLA ÖNDE

MEDAR’ın yaptığı ankete katılanların yüzde 40.67’si Murat Kurum dedi. Ankete katılanların yüzde 40.35’i ise CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu için oy verdi. Anketteki diğer sıralama ise şöyle; yüzde 5.34 ile DEM Parti adayı üçüncü sırada, yüzde 4.22 ile İYİ Parti adayı dördüncü sırada, yüzde 3.13 ile Yeniden Refah Partisi adayı beşinci sırada yer aldı.