Mansur Yavaş Erdal Beşikçioğlu adaylığı sonrası resti çekti iddiası! Adaylığını geri çekebilir

Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun CHP’den belediye başkan adayı olacağı haberleri kısa sürede gündemin en üst sıralarına yerleşmiş ve hem siyaset hem de magazin gündeminde günün en çok konuşulan haberi olmuştu

Mansur Yavaş Erdal Beşikçioğlu adaylığı sonrası resti çekti iddiası! Adaylığını geri çekebilir

Rol aldığı çok sayıda projede başarılı oyunculuğuyla büyük ses getiren ve Behzat Ç. dizisindeki rolü ve replikleriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun siyasete atılma kararı gündemde büyük ses getirmişti. Ünlü oyuncunun yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı oldu. Bu yeni gelişme hem siyaset hem de magazin manşetlerinde birinci sıraya yerleşti. Ancak bu gelişmeyle birlikte CHP’de kriz yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre, CHP’nin mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve yaklaşan seçimde ABB Başkan adayı Mansur Yavaş, kendi istediği ismin Etimesgut Belediye Başkan adayı gösterilmemesine kızdı ve resti çekti.

ÜNLÜ OYUNCU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

Behzat Ç. dizisindeki rolü, oyunculuğu ve dizideki replikleriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den belediye başkan adayı oldu. Beşikçioğlu’nun Ankara Etimesgut Belediye Başkan adaylığının parti CHP Parti Meclisi’nde onaylandığı belirtildi. Çok sayıda dizi ve filmde rol alan başarılı oyuncunun siyasete atılması kısa sürede gündemde geniş yer bulurken Mansur Yavaş’ın ise bu konuya pek sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

mansur-yavas-erdal-besikcioglu-adayligi-sonrasi-resti-cekti-iddiasi-adayligni-geri-cekebilir.jpeg

CHP’DE ETİMESGUT KRİZİ

Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun adaylık kararı gündemdeki yerini koruyor. Sosyal medyada da gündem olan ve tartışılan bu konuyla ilgili çok sayıda yorum yapılıyor. CHP’deki bu sğrpriz kararın mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı kızdırdığı iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. İddiaya göre, Etimesgut adayı CHP’de ufak çaplı bir kriz çıkardı. Gazeteci Saygı Öztürk, ABB Başkanı Mansur Yavaş’în Etimesgut ilçesinde istediği ismin aday gösterilmemesine kızdığını iddia etti. Saygı Öztürk’ün iddiasına göre, bu gelişmeler üzerine Mansur Yavaş da aday olmayabilir. Konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci Saygı Öztürk, ‘Mansur Bey’in bu gelişmeler üzerine kesin bir tavır ortaya koyup bu durumda kendisinin de aday olmayabileceğini ifade ettiğini öğrendik. Şu anda Ankara’da çok önemli bir sorun çıktığını ifade edebiliriz CHP’de.’ ifadelerine yer verdi.

mansur-yavas-erdal-besikcioglu-adayligi-sonrasi-resti-cekti-iddiasi-adayligni-geri-cekebilir.jpg

MANSUR YAVAŞ’IN İSTEDİĞİ İSİM ADAY GÖSTERİLMEDİ İDDİASI

CHP’de Etimesgut adayı krizi çıktığı iddiaları siyaset kulislerini hareketlendirirken konunun detayları da merakla araştırılıyor. İddialara göre ABB Başkanı Mansur Yavaş, Etimesgut adayı için İYİ Parti’den istifa eden Mesut Özarslan’ı istedi ancak bunun gerçekleşmemesi ve Etimesgut adayının ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu olması üzerine kriz çıktı. Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından çekilebileceği iddia ediliyor.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’DEN AÇIKLAMA

Tüm bu gelişmeler ve gündemdeki iddiaların ardından gözler CHP’ye çevrildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK sonrası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mansur Yavaş’ın Beşikçioğlu’nun adaylığına itiraz ettiği ve partide sorun çıktığı iddialarıyla ilgili kendisine soru yöneltilen Özel, ‘Mansur Bey ile fikrimi paylaştığında hoşuna gitmişti. Hala hoşuna gittiğini ümit ediyorum. İtiraz edeceği bir şey yok. Gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.’ yanıtı verdi.