Murat Kurum’dan Başak Demirtaş açıklaması! Adaylıktan çekilmesini yorumladı

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken siyaset gündemi de bir hayli hareketli. Yerel Seçimlere az bir süre kalırken siyaset arenasında kıyasıya rekabet devam ediyor. Özellikle de İBB adayları arasında büyük bir rekabet var.

Murat Kurum’dan Başak Demirtaş açıklaması! Adaylıktan çekilmesini yorumladı

Yerel Seçimlere doğru geri sayım devam ederken AK Parti’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum da diğer adaylar gibi seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Yerel Seçimler için hazırlığına devam eden Kurum, seçim sürecindeki gelişmeleri de yorumluyor. Son olarak DEM Partisi’nden İBB adayı olacağı iddia edilen Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesini yorumlayan Kurum, ‘Başak Hanım düne kadar çok hevesliydi şimdi neden bu kararı aldı bilemiyoruz. Pazarlıklar mı var bunu zamanla göreceğiz’ dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

DEM Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddia edilen ve resmi başvurusunu yaptığı konuşulan Başak Demirtaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklama ile adaylıktan çekildiğini ve İBB adayı olmayacağını duyurmuştu. Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme kararı siyaset gündemini hareketlendirdi.

MURAT KURUM'DAN BAŞAK DEMİRTAŞ YORUMU

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde medya yöneticileri ile buluştu. Burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Kurum, Başak Demirtaş'ın adaylık çekilmesini de yorumladı. Bu konuyla ilgili ilk kez yorumda bulunan Kurum, 'Karşı tarafta kaos ve kargaşa var. Başak Hanım düne kadar çok hevesliydi şimdi neden bu kararı aldı bilemiyoruz. Pazarlıklar mı var bunu zamanla göreceğiz.' dedi.

murat-kurum-dan-basak-demirtas-aciklamasi-adayliktan-cekilmesini-yorumladi.jpg

'İSTANBULLU ÇARESİZ DEĞİLDİR'

31 Mart Yerel Seçimleri için hazırlıklarını sürdüren ve seçim çalışmalarına devam eden Murat Kurum, 'İstanbul yönetimi, açık söylüyorum başarısız olmuştur. Ama İstanbullu çaresiz değildir. İstanbulluya çaresiz olmadığını gösteren bir SİZTEM anlayışıyla hizmet edeceğiz. Bu bizim şehircilik ve belediyecilik vizyonumuzun mottosudur. Bu nedenle SİZTEM İstanbul diyoruz. Bu, insanı özne olarak merkeze alan bir yönetim vizyonudur. Şehrimizin sorunlarını iyi tahlil eden tek tek çözüm üreten bir modelin adıdır. Sorunları çözerken ortaya koyduğumuz bütüncül bir şehir felsefesidir. Ve baştan bu yana saydığım tüm projelerin merkezinde yer almaktadır.' ifadelerine yer verdi.