Özgür Özel'den Muharrem İnce'ye cevap geldi

CHP genel başkanı Özgür Özel'den yerel seçimde ittifak yapmayı kabul etmeyen memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce'ye cevap geldi.

Özgür Özel'den Muharrem İnce'ye cevap geldi

CHP genel başkanı Özgür Özel, Yerel seçimde ittifak teklifini kabul etmeyen memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce'ye pazarlık üzerinden yanıt verdi. Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan isimlerin partiden tasfiye edildiği yönündeki iddiaları da cevapladı. Ayrıca Başak Demirtaş'ın Dem Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması ile ilgili de konuşan Özgür Özel'in açıklamaları sosyal medyaya da damga vurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçim adaylarını peş peşe açıklamaya devam ediyor. Ayrıca CHP tarafından 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde başta Ankara ve İstanbul'u kazanmak üzere ittifak temasları da gerçekleştiriliyor.

CHP yerel seçim için Memleket Partisi ve Dem Parti ile görüşme yapmıştı. Henüz görüşmelerden bir sonuç alınamazken Muharrem İnce ittifak konusunda kapıları kapattı. Seçim çalışmalarına ilişkin CHP genel başkanı Özgür Özel'den İsmail Saymaz'a önemli açıklamalar geldi.

Özgür Özel açıklamalarında CHP'den istifa eden Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin tasfiye edildiği yönündeki iddialarını da yanıtladı.

Özgür Özel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Battal İlgezdi'nin uzun süredir yaptığı göreve aday gösterilmemesinin verdiği üzüntü ile bu açıklamaları yaptığını iddia etti. 900 aday gösterdiklerini ve bunlar arasında Alevilerin de olduğunu belirten Özgür Özel, hiçbir Kürtün partiden tasfiye edilmediğini söyledi. Özgür Özel açıklamaların devamında şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir şey yok. Aksine kaygı ve endişeye sebebiyet vermeyecek listeler var. Ne Alevinin ne Kürt’ün tasfiye olduğu yok. Kendisi 'Ben aday gösterilmedim' deyip bunun üzerinden değerlendirme yapmış. Birkaç gün sonra o değerlendirmelerden pişmanlık duyacağını düşünüyorum. Üzüntüsüne veriyoruz. Sonuçta değişim olması lazım."

KILIÇDAROĞLU'NA YAKIN OLANLAR TASFİYE Mİ EDİLİYOR?

Partide Kılıçdaroğlu'na yakın olan isimlerin tavsiye edildiği yönündeki iddiaları yalanlayan Özgür Özel Birgül Kemal Kılıçdaroğlu'nu en çok destekleyen iki kişiyi Bursa ve Balıkesir'de aday gösterdiklerini dile getirdi. İstanbul'da da yine Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Bora Balcıoğlu'nun anketlerde önde çıktığı için aday gösterildiğini belirten Özgür Özel, bu şekilde daha birçok ismin olduğunu ve tasfiyenin söz konusu olmadığını dile getirdi.

MUHARREM İNCE'NİN SÖZLERİNE CEVAP GELDİ

Özgür Özel aynı zamanda CHP genel başkanı Muharrem İnce'nin açıklamalarına da cevap verdi. Muharrem İnce'ye tepki gösteren Özgür Özel, "İnce, ‘Başka dünyaların insanıyız’ diyor. Bir tane ilçe verince aynı dünyanın insanı mı oluyormuşuz? O yüzden açıklama yapmayayım" dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY OLACAK MI?

Özgür Özel Başak Demirtaş'ın Dem Parti'den İstanbul adayı olacağı yönündeki iddialarla ilgili de konuştu. Özgür Özel bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm adaylıklar gibi o da demokratik bir hakkın kullanılmasına yönelik yaklaşımdır. Bir yorumum yok” dedi.