Tunç Soyer Twitter paylaşımıyla gündemde! İzmir’de aday gösterilmedi ilk açıklamasında sitem etti

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken siyasi partilerde aday belirleme, aday tanıtımı ve seçim hazırlıkları devam ediyor. Seçim öncesi adayları en çok merak edilen illerden biri olan İzmir’de Tunç Soyer, CHP'den yeniden aday gösterilmedi.

Tunç Soyer Twitter paylaşımıyla gündemde! İzmir’de aday gösterilmedi ilk açıklamasında sitem etti

CHP, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Yerel Seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cemil Tugay’ı çıkardı. Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmediği CHP’de yeni aday Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay olarak açıklandı. Bu gelişmenin ardından gözlerin çevrildiği Tunç Soyer’den ilk açıklama geldi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Soyer, sitem dolu sözlerle aday gösterilmemesi ile ilgili konuştu. İşte detaylar…

TUNÇ SOYER’DEN İLK AÇIKLAMA

CHP’den yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden ilk açıklamasını yaptı. Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Merkezi’ni eleştiren Soyer, yeniden aday gösterilmeyeceğini MYK toplantısından sadece 5 dakika önce öğrendiğini belirtti ve bu durumu ‘Siyasi nezaketsizlik’ olarak yorumladı.

TUNÇ SOYER’DEN SİTEM DOLU SÖZLER

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay olarak açıklandı. İzmir’in mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeniden aday gösterilmemesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilk açıklamasını yaptı. Önce Seferihisar’da sonra da İzmir’de canla başla çalıştığını söyleyen Soyer, ‘Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmadım. Çok şükür başım dik, alnım açık ve vicdanım rahat.’ dedi. Yeni dönemde aday gösterilmeyeceğini MYK toplantısından 5 dakika önce öğrendiğini söyleyerek bu duruma sitem eden Soyer, ‘’35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan gurur duyduğum Büyük Şehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimi MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum.’ ifadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in siyaset gündemine oturan açıklaması şöyle;

tunc-soyer-twitter-paylasimiyla-gundemde-izmir-de-aday-gosterilmedi-ilk-aciklamasinda-sitem-etti.jpg

tunc-soyer-twitter-paylasimiyla-gundemde-izmir-de-aday-gosterilmedi-ilk-aciklamasinda-sitem-etti-001.jpg

tunc-soyer-twitter-paylasimiyla-gundemde-izmir-de-aday-gosterilmedi-ilk-aciklamasinda-sitem-etti-002.jpg

tunc-soyer-twitter-paylasimiyla-gundemde-izmir-de-aday-gosterilmedi-ilk-aciklamasinda-sitem-etti-003.jpg

tunc-soyer-twitter-paylasimiyla-gundemde-izmir-de-aday-gosterilmedi-ilk-aciklamasinda-sitem-etti-004.jpg

tunc-soyer-twitter-paylasimiyla-gundemde-izmir-de-aday-gosterilmedi-ilk-aciklamasinda-sitem-etti-005.jpg

tunc-soyer-twitter-paylasimiyla-gundemde-izmir-de-aday-gosterilmedi-ilk-aciklamasinda-sitem-etti-006.jpg

tunc-soyer-twitter-paylasimiyla-gundemde-izmir-de-aday-gosterilmedi-ilk-aciklamasinda-sitem-etti-007.jpg