Yerel Seçim anketi İstanbul! Murat Kurum mu İmamoğlu mu işte anket sonucu

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşıyor. Gözlerin çevrildiği 31 Mart tarihinde Yerel Seçim gerçekleşecek ve adaylar arasında kıran kırana bir yarış geçecek. Siyasi partilerin İBB adayları da belli olmaya başladı.

Yerel Seçim anketi İstanbul! Murat Kurum mu İmamoğlu mu işte anket sonucu

Siyasi partilerin büyükşehir adaylarını açıkladığı günlerde özellikle İstanbul adayı herkesin yakın takibindeydi. CHP’de mevcut İBB Başkanı İmamoğlu yeniden aday olurken AK Parti’nin İstanbul adayı ise Murat Kurum oldu. Yerel Seçim anketleri de başladı. İstanbul için yapılan ankette İstanbullulara ‘Seçimde kime oy vereceksiniz?’ sorusu yöneltildi. İmamoğlu ve Kurum arasındaki ankette kafa kafaya bir sonuç çıkarken anketteki en büyük sürpriz ise Zafer Partisi’nin adayından geldi. İşte detaylar…

İSTANBUL’DA YEREL SEÇİM ANKETİ

Türkiye’de 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçim gerçekleştirilecek. Siyasi partilerin Yerel Seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken artık adaylar da netleşti. Başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere tüm illerin adayları vatandaşın yakın takibinde olurken CHP’de mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeniden İstanbul adayı olurken İmamoğlu’nun AK Parti2deki rakibi ise Murat Kurum oldu. İmamoğlu ve Kurum 31 Mart seçimlerinde rekabet halinde olacak. Yerel seçimler öncesinde yapılan ankette iki isim arasında baş başa bir sonuç çıktığı görüldü. ORC Araştırma’nın yaptığı ankette ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?’ siye soruldu. Ankete katılım gösterenlerin yüzde 38.9’u Ekrem İmamoğlu yanıtını verirken yüzde 37.2’si ise Murat Kurum yanıtını verdi. Bu ankette mevcut İBB Başkanı İmamoğlu, rakibi Kurum’un 1 puan önünde yer aldı.

yerel-secim-anketi-istanbul-kurum-mu-imamoglu-mu-iste-anket-sonuclari.jpg

ZAFER PARTİSİ’NİN ADAYINDAN SÜRPRİZ ÇIKIŞ

İstanbul’un 39 ilçesinde 15-18 Ocak tarihleri arasında yapılan ankette 2 bin 950 kişiye ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?’ diye soruldu. Ankette en büyük sürprizi Zafer Partisi’nin adayı yaptı. Zafer Partisi İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu’na oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 3.5 olarak kaydedildi. Öte yandan ankette Yeniden Refah Partisi adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 2.5 olarak görülürken diğer seçeneği yüzde 2.3 ve kararsızlar yüzde 11.5 olarak kaydedildi.