AKOM saat verdi! Yağışlar bitti ama daha fenası geliyor

İstanbul'da yağış ve fırtına bilançosu belli oldu. AKOM’dan da yeni hava olaylarına ilişkin uyarı geldi.

AKOM saat verdi! Yağışlar bitti ama daha fenası geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), son yağış ve fırtına raporunu yayınladı. Çatalca'da metrekareye 75 kilogram yağış düşerken, kent genelindeki hasar ve müdahaleler raporlandı.

ÇATALCA'DA REKOR YAĞIŞ, İSTANBUL GENELİNDE KUVVETLİ FIRTINA

İstanbul'da dün etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına, özellikle Çatalca bölgesinde yoğun etkisini gösterdi. AKOM'un raporuna göre, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde metrekareye 15 ila 50 kilogram arasında yağış kaydedilirken, Çatalca'daki ormanlık alanlarda bu miktar 75 kilograma ulaştı.

Fırtına nedeniyle Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp ve Büyükçekmece gibi ilçelerde de yoğun yağışlar gözlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meydana gelen olaylara karşı yoğun bir müdahalede bulundu. Toplamda 3,320 personel ve 1,717 araç, hasar gören bölgelerdeki çalışmalarda yer aldı.

İSTANBUL'DA HASAR VE KURTARMA OPERASYONLARI

Gece boyunca ve sabah saatlerindeki hafif yağışların dışında, önemli bir yağış beklenmiyor. AKOM, hava sıcaklıklarının tekrar 20-23 derece arasına yükseleceğini ve hafta boyunca yaz değerlerine ulaşacağını bildirdi.

Kentte yaşanan olumsuzluklara hızlı müdahale edildi. Çatalca Karacaköy Mahallesi'nde, Ahmetpaşa Caddesi'nde yoğun yağış sonrası dere yatağında mahsur kalan 5 kişi, İBB İtfaiyesi ve Sualtı Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Yenibosna'daki M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı istasyonunda su baskını yaşanırken, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'nde bir istinat duvarı çöktü.

İstanbul'da yaşanan 12 göllenme, 10 ağaç devrilmesi, 5 su baskını, 3 yol çökmesi ve 2 toprak kayması olayına müdahale edildi. AKOM ve ilgili ekipler, kent genelinde oluşabilecek diğer olumsuzluklara karşı teyakkuzda kalmaya devam ediyor.