Çankırı minare devrilme anı saniye saniye kameralarda! Kuvvetli fırtınaya dayanamadı

Türkiye’nin birçok ilinde kuvvetli fırtına ve sağanak yağış etkili oluyor. Dün gece saatlerinden bu yana aralıklarla devam eden yağışla beraber şiddetli fırtına da günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Çankırı’da da fırtına etkili oldu.

Çankırı minare devrilme anı saniye saniye kameralarda! Kuvvetli fırtınaya dayanamadı

Çankırı’da da şiddetli fırtına etkisini gösterdi. Bugün birçok il de olduğu gibi Çankırı’da da fırtınalı ve yağışlı bir gün yaşandı. Kentteki kuvvetli fırtınaya dayanamayan bir minarenin devrildiği anlar ise vatandaşların cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. O anları kayıt altına alan vatandaşlar minarenin kuvvetli fırtınadan yıkıldığı anları sosyal medyada paylaştı. Yaşanan korku dolu anlar da görüntülerde yer aldı.

ŞİDDETLİ FIRTINA CAMİ MİNARESİNİ DEVİRDİ

Yurt genelinde yağışlı ve fırtınalı bir gün yaşanıyor. Gece saatlerinden bu yana aralıklarla devam eden yağışlar zaman zaman kuvvetli fırtınayla birlikte günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere yurdun birçok noktasında yağışlı ve fırtınalı bir hava hakim. Yağışlı ve fırtınalı geçen bir ilimiz de Çankırı oluyor. Çankırı’da fırtınanın şiddeti bir caminin minaresini devirdi. O anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

cankiri-minare-devrilme-ani-saniye-saniye-kameralarda-kuvvetli-firtinaya-dayanamadi.jpg

MİNARE FIRTINAYA DAYANAMADI

Meteorolojik uyarılar sonrasında yurt geneli sağanak yağış ve fırtınaya teslim oldu. Meteoroloji’nin sarı kodlu uyarı yaptığı illerden biri olan Çankırı’da rüzgarın şiddetine dayanamayan minare yıkıldı. İl merkezindeki Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi’nde yer alan Bademlik Camii’nin iki minaresinden biri kuvvetli fırtınada devrildi. Minarenin devrilme anı vatandaşların cep telefonu kameralarına an be an yansırken olay anında büyük korku ve panik yaşandığı görüldü. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken minarenin seyir halindeki bir aracın ve bir iş yerinin üzerine yıkıldığı araç ve iş yerinde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

cankiri-minare-devrilme-ani-saniye-saniye-kameralarda-kuvvetli-firtinaya-dayanamadi-001.jpg

cankiri-minare-devrilme-ani-saniye-saniye-kameralarda-kuvvetli-firtinaya-dayanamadi-002.jpg