İstanbul’da at eti baskını! Kilolarca at eti yakalandı

Ekiplerin denetimleri sıkı ir şekilde devam ederken İstanbul’da alınan bir ihbar üzerine adrese basın yapan zabıta ekipleri, kamyonet içinde kesilmiş at etleri ve kesilmek üzere bekletilen 3 at buldu. Kurtarılan canlı atlar koruma altına alındı.

İstanbul’da at eti baskını! Kilolarca at eti yakalandı

İstanbul’da akıllara durgunluk veren olayda zabıta ekipleri, gelen ihbar üzerine bir gecekonduya basın yaptı ve adreste yapılan aramada kamyonetin içinde kesilmiş olan at etlerini ve kesilmek üzere bekletilen 3 tane canlı at buldu. Ekipler, kurtarılan canlı atları koruma altına alırken kesilmiş olan at etleri ise imha edilmek üzere olay yerinden alındı. İşte detaylar…

İHBAR ÜZERİNE BASKIN YAPILDI

Alınan bilgilere göre Olay, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde yaşandı. Sultangazi Belediyesi Zabıta ekiplerine gelen ihbarda ‘gecekondu bahçesinde at kesiliyor’ denildi. Aldıkları ihbar üzerine harekete geçen ekipler, polis eşliğinde ihbardaki adrese baskın düzenledi. Ekiplerin söz konusu adreste yaptığı aramada kesilmek üzere bekletilen 3 adet canlı at, park halinde bulunan kamyonette ise kesilmiş at etleri bulundu.

istanbul-da-at-eti-baskini-kilolarca-at-eti-yakalandi.jpg

ŞÜPHELİLER BASKINDAN ÖNCE KAÇMIŞ

Gecekonduda yapılan aramada kimseye rastlanmazken şüphelilerin ekiplerin baskınından önce kaçtığı öğrenildi. Ekipler, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Gecekonduda yapılan arama sonrasında ahır içindeki 3 canlı at, Sultangazi Belediyesi’ne ait olan binicilik tesislerine götürüldü ve koruma altına alındı. İçinde kesilmiş at etlerinin bulunduğu kamyonet ise incelenmek üzere Sultangazi Belediyesi Veterinerlik İşleri Şefliğine teslim edildi. Gecekondudaki aramalarda kaydedilenler ise görenlerin midesini bulandırdı.

istanbul-da-at-eti-baskini-kilolarca-at-eti-yakalandi-001.jpg