Çocuk istismarcılarına hadım cezası uygulanacak

Çocuğa yönelik işlenen cinsel istismar suçları için yeni cezalar geliyor. Yeni bir uygulama daha hayata geçiyor. Çocuk istismarcılarına artık hadım cezası uygulanacak.

Çocuk istismarcılarına hadım cezası uygulanacak

ABD'de alınan yeni karar doğrultusunda 13 yaş altındaki çocuklara yönelik işlenen cinsel suçlara yeni cezalar geliyor. Bu suçlardan hüküm giymiş kişilere ameliyatla hadım cezası uygulanacağı öğrenildi.

CERRAHİ OPERASYONLA HADIM EDİLECEKLER

ABD'nin Louisina eyaletinde alınan yeni karar doğrultusunda çocuklara karşı cinsel suç işleyenlere cerrahi operasyonla hadım cezası uygulanacak. Yeni yasa tasarısı onaylandı. 13 yaş altındaki mağdurlara yönelik Alınan karar doğrultusunda ensest, tecavüz ya da cinsel istismar gibi suçlardan hüküm giyen suçluların hapishanelerde Ameliyat olmaya zorlanacağı öğrenildi.

ABD'nin bu eyaletinde 16 yıldan fazla bir süredir bu tür suçlardan hüküm giyenlere kimyasal adım cezası veriliyordu. Ancak bu ceza çok nadir uygulanıyordu. Kimyasal hadım, Suçluların cinsel isteğini azaltmak amacıyla Testosteron üretimini engelleyen ilaçlarla yapılıyordu. Ancak yeni kararın uygulamaya girmesi ile birlikte artık cerrahi adım uygulanacak.