İran'da 5 Büyüklüğünde Deprem: 23 Kişi Yaralandı

İran’ın doğusundaki Rezevi Horasan eyaletinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde 23 kişi hafif yaralandı. Bölgede bazı köylerde ise küçük çaplı hasar oluştu.

İran'da 5 Büyüklüğünde Deprem: 23 Kişi Yaralandı

İran bir kez daha depremle sarsıldı. Ülkenin doğusunda yer alan Rezevi Horasan eyaletine bağlı Roşthar ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

İran Ulusal Sismoloji Merkezi’nin açıklamasına göre, depremin merkez üssü Roşthar olarak belirlenirken, yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Deprem sonrası Rezevi Horasan Kriz Yönetimi Merkezi tarafından yapılan ilk açıklamada, 23 kişinin hafif yaralandığı ve çevre hastanelerde tedavi altına alındıkları belirtildi. Yaralıların durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Bölgedeki bazı kırsal yerleşimlerde ufak çaplı yapısal hasarlar meydana geldiği ve evlerde çatlaklar oluştuğu yönünde bilgiler paylaşıldı.

YETKİLİLERDEN UYARI: ARTÇI SARSINTILARA DİKKAT

Kriz yönetimi yetkilileri, halkı artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Afet ve Acil Durum Ekipleri, bölgede hasar tespiti ve güvenlik kontrollerine devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi