SON DAKİKA Putin’den 24 Mart vurgulu açıklama

Rusya’nın başkenti Moskova’daki konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den açıklama geldi. Putin, 24 Mart’ı yas günü ilan ettiklerini duyurdu.

SON DAKİKA Putin’den 24 Mart vurgulu açıklama

Dünya basınında Rusya’daki terör saldırısı konuşuluyor. Moskova’daki konser salonunda gerçekleştirilen kanlı saldırıda en az 143 kişi hayatını kaybetmiş, ve yüzlerce kişi yaralanmıştı. Silahlı saldırıya eş zamanlı olarak bina da ateşe verilmişti. Rus medyası saldırganların görüntüsünü paylaşmış ve olay yerinden haberler aktarmaya devam etmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin’den bir son dakika açıklaması geldi.

24 MART’I YAS GÜNÜ İLAN ETTİ

Kanlı terör saldırı sonrası ilk kez konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ’24 Mart’ı yas günü ilan ediyoruz’ dedi. Rusya’nın başkenti Moskova’da yer alan Crocus City Hall isimli konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce yapılan terör saldırısının ardından son dakika açıklamalarında bulunan Putin, 24 Mart’ın ulusak yas ilan edildiğini duyurdu.

son-dakika-putin-den-24-mart-vurgulu-aciklama.jpg

son-dakika-putin-den-24-mart-vurgulu-aciklama-001.jpg

PUTİN: BİZİ KİMSE BÖLEMEZ

Moskova’daki terör saldırısı sonrası ilk açıklamasını yapan Putin, ‘Asıl mesele katliamın arkasında olanların yeni suçlar işlemesini engellemek. Moskova ve diğer bölgelerde terörle mücadelede ek önlemler alındı. Bu saldırıyı emir verenler cezalandırılacak. Bizi kimse bölemez. Birlik olacağız. Rusya, terör saldırısını hazırlayan herkesi tespit edip cezalandıracak. Rusya en zorlu sınavlardan her zaman daha da güçlenerek çıktı ve şimdi de öyle olacak.’ dedi. Ayrıca Putin, saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalışırken yakalandığını söyledi ve olaya karışan saldırganların tamamının tutuklandığını da kamuoyuyla paylaştı. Moskova’daki terör saldırısını DEAŞ üstlenmişti.

son-dakika-putin-den-24-mart-vurgulu-aciklama-002.jpg