Asgari ücrete ara ZAM açıklaması! Bakan Işıkhan duyurdu

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en çok merak edilenler arasında olan asgari ücrete ara zam sorusuna da yanıt verdi.

Asgari ücrete ara ZAM açıklaması! Bakan Işıkhan duyurdu

Kabine toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulunan ve basın mensuplarının sorularına yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca asgari ücretli çalışanın merak ettiği o soruyu da yanıtladı. Asgari ücrete ara zam olacak mı, asgari ücrete ara zam var mı, yok mu sorusu yanıt buldu. Peki, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Asgari ücrete Temmuz ara zammı var mı, yok mu? İşte detaylar…

BAKAN IŞIKHAN NET KONUŞTU

31 Mart Yerel Seçimleri geride kalırken seçimin ve bayram tatilinin ardından Kabine dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Çok önemli ana gündem maddelerinin masaya yatırıldığı Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi. Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette ara zam konusunda merak edilen soruya da yanıt verdi. Bakan Işıkhan, ‘Asgari ücrete ara zam gündemde yok’ dedi.

asgari-ucrete-ara-zam-aciklamasi-bakan-isikhan-duyurdu-001.jpg

TEMMUZ’DA ARA ZAM GÜNDEMDE DEĞİL

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü ve kulağı ara zamma çevrilmişti. Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam olup olmayacağı merak ediliyordu. Asgari ücrette ara zam bekleyenlerin moralini bozacak açıklama Bakan Vedat Işıkhan’dan geldi. Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücrete ara zam konusunun gündemde olmadığı bilgisine yer verildi. Asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmayacak.

asgari-ucrete-ara-zam-aciklamasi-bakan-isikhan-duyurdu.jpg

ENFLASYON FARKI MAAŞLARA YANSITILACAK

Konuşmasının devamında emekli vatandaşlara seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye enflasyon farkının Temmuz ayında maaşlara yansıtılacağını duyurdu. Kendisine yöneltilen ara zam sorusuna yanıt veren Bakan Işıkhan, ‘Temmuz’da ara zam yok. Başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten Temmuz ayında enflasyon ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete de ara zam düşünmüyoruz.’ dedi.