81 il için açıklandı! Tüm hafta boyu sürecek

Türkiye genelinde kuvvetli yağış bekleniyor: Sel ve su baskını tehlikesi var.

81 il için açıklandı! Tüm hafta boyu sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, salı gününden itibaren Türkiye genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların etkili olacağını duyurdu. Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, sel ve su baskını uyarısı yaparak vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR YOLDA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yurt genelinde bu hafta boyunca etkili olacak kuvvetli yağışlara dikkat çekti. Özdemirci, salı gününden başlayarak Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiğini belirtti.

BÖLGESEL HAVA DURUMU ÖNGÖRÜLERİ

Özdemirci, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük şehirlerde beklenen hava durumlarına ilişkin bilgiler verdi. İstanbul için salı, çarşamba ve perşembe günleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmininde bulunurken, Ankara'da salı ve çarşamba günleri yağışların yer yer kuvvetli olacağını öngördü. İzmir'de ise önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmediğini fakat hafta sonuna doğru sağanak yağışların olabileceğini ifade etti.

TEHLİKELİ HAVA KOŞULLARI VE UYARILAR

Hava tahmin uzmanı, özellikle çarşamba günü Adana, Osmaniye ve Malatya çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağını belirtti. Tüm Türkiye'de sel, su baskını ve heyelan riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Özdemirci, vatandaşların gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi. Özellikle deprem bölgesindeki illerde kuvvetli yağışların olacağını ve bu durumun tehlike yaratabileceğini ekledi.