Asgari ücretli işçiye 1 MAYIS ZAMMI Geliyor! 20.000 TL olacak

Asgari ücretli işçiye 1 Mayıs zammı sürprizi geldi. Bir süredir beklenen Ara zam 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yapılacak. Asgari ücretliye gelecek zam miktarı da netleşti.

Asgari ücretli işçiye 1 MAYIS ZAMMI Geliyor! 20.000 TL olacak

Asgari ücretli işçiye 1 MAYIS ZAMMI Geliyor! 20.000 TL olacak!

Asgari ücretli işçileri sevindirecek sürpriz haber 1 Mayıs İşçi Bayramı ile birlikte geliyor. Uzun süreden beri asgari ücrete ara zam beklentileri devam ediyordu. Yaklaşık 8 Milyon Asgari ücretli çalışan 2024 asgari ücret zammı için tepki göstermiş enflasyon ve hayat bağlılığı karşısında yeterli zam yapılmadığını dile getirerek ek zam beklentisi içine girmişti. Seçim ve bayram öncesi asgari ücretlinin ek zam beklentisi oldu. Ancak beklenen zam gelmedi. Asgari ücretle çalışanlar için sürpriz haber ise 1 Mayıs İşçi bayramında geliyor. Asgari ücretliye 1 Mayıs zammı yapılacak. Yeni zam miktarı ve yeni asgari ücrette belli oldu.

Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi ajanslara düştü. 2024 yeni asgari ücret Aralık ayında yapılan asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları sonucunda belirlenmiş ve 17.0002 TL olmuştu. Ancak asgari ücretle çalışanlar bir süredir bu zammın yeterli olmadığını belirterek geçim sıkıntısı yaşadıklarını dile getiriyordu. Nihayet asgari ücret diye beklenen Haber geldi. 1 Mayıs asgari ücret zammı sürprizi duyuruldu. Peki Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 1 MAYIS'TA GELİYOR

1 Mayıs İşçi Bayramı için geri sayım devam ederken yurt genelinde kutlamalar için hazırlıklar da başladı. Bu yıl 1 Mayıs'ta asgari ücretle çalışanları sevindirecek yeni bir sürpriz daha var. Asgari ücretli çalışanları için özel müjde yolda. Milyonlarca asgari ücretliye ilave zam sürprizi 1 Mayıs İşçi bayramında duyurulacak. Yılbaşında 17.002 TL olarak belirlenen Asgari ücretin mayıs ayı itibariyle 20.000 TL'ye yükseleceği tahmin ediliyor. Ayrıca sadece asgari ücretle çalışanlar için değil kamu çalışanları içinde yeni Müjde yolda.

asgari-ucretli-isciye-1-mayis-zammi-geliyor-20-000-tl-olacak.jpg

ASGARİ ÜCRETTE 20.000 TL İDDİASI

Türkiye'de milyonlarca asgari ücretli çalışan 2024 asgari ücret zammını Ocak ayı itibarıyla öğrenmişti. Yaklaşık yüzde 50 zam yapılan asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Ancak devam eden ekonomik kriz ve enflasyon artışı nedeniyle asgari ücretle çalışanlar bir süredir yeni bir zam beklentisi içine girmişti. Bu yıl Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklansa da sürpriz müjde 1 Mayıs İşçi bayramı öncesi geldi. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre asgari ücret zammı için hükümetin yoğun bir hazırlık çalışması başladı. 1 Mayıs İşçi Bayramı'na asgari ücret zammının yetiştirilmesi için görüşmelere start verildi. Yeni zam haberi tam da işçi bayramı günü duyurulacak ve Asgari ücretin 20.000 TL olduğu açıklanacak.

ÇALIŞMA VE MALİYE BAKANLIĞI HAZIRLIK YAPIYOR

Kulis bilgilerine göre asgari ücret zammı için çalışma ve Maliye Bakanlığı hazırlık yapmaya başladı. İki bakanlık işverenler ve işçi temsilcileri ile görüşme gerçekleştirecek. 15 Nisan'dan itibaren başlaması beklenen görüşmeler sonucunda yeni asgari ücret zammının kamuoyuna duyurulması bekleniyor.