Cumhurbaşkanı 16.2 Milyon Emekliye MÜJDE Verecek! Tarih Belli Oldu

Son dakika haberi 16.2 milyon emekli için geldi. Emeklilere resmen müjde tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

Cumhurbaşkanı 16.2 Milyon Emekliye MÜJDE Verecek! Tarih Belli Oldu

16 milyon emekli için Ocak ayında zam düzenlemesi yapılmış ve Maaşlar %49.25 oranında artmıştı. En düşük emekli maaşı ise 10.000 TL'ye yükselmişti. Ancak SSK bağ-kur memur emeklisi olan vatandaşlar bu zam oranlarını da en düşük emekli maaşını da kabul etmiyor. Açlık sınırının 16.000 TL'ye yükseldiği Bugünlerde emekli vatandaşlar 10.000 TL maaşla geçinmekte büyük sıkıntı yaşıyor. Uzun süreden beri de seyyanen zam talepleri var. Seçim öncesi seyyanen bağım hayallerinin gerçeğe dönüşeceği iddia ediliyordu Fakat ne yazık ki beklendiği gibi olmadı. Emekli maaşlarına herhangi bir seyyanen artış yapılmadı. Fakat yeni bir müjde yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan O tarihte 16.2 milyon emekli için güzel haberi verecek.

Emekli vatandaşları seçim öncesi seyyanen zam beklentisi içindeydi ancak bütçe sorunu nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda kapıları kapattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından Kesin ve net konuşarak emekliye zam haberinin temmuzda geleceğini duyurdu. Emekli maaşlarına Temmuz zammı dışında ek bir artış yapılmayacak ancak yeni düzenleme hazırlıkları var. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliye özel destek paketlerini duyuracak. Peki bu destek paketleri neler emekliye hangimiz müjdeler gelecek?

cumhurbaskani-16-2-milyon-emekliye-mujde-verecek-tarih-belli-oldu-1.jpg

EMEKLİYE ÖZEL YENİ DESTEK PAKETLERİ GELİYOR

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş enflasyon karşısında ciddi bir geçim sorunu yaşadıklarını sık sık dile getiriyor. Zaten bu durum seçim Sonuçlarına da yansıdı sandıkta emekliler hükümete karşı önemli bir tepki verdi.

Bugün ise emekliye heyecanlandıran bir haber geldi. Geçtiğimiz günlerde çalışmaları Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kabine toplantısı sonrasında konuşmuş ve emekli vatandaşlar için önemli düzenlemeler yapıldığını duyurmuştu. 15-20 gün içinde kamuoyuna bu konuda önemini açıklamalar yapılacağını belirten Vedat Işıkhan sosyal ekonomik sağlık ve psikolojik anlamda yeni destekler olacağının sinyalini vermişti.

cumhurbaskani-16-2-milyon-emekliye-mujde-verecek-tarih-belli-oldu-2.jpg

EMEKLİYE DESTEK PAKETİ BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın bu açıklamalarının hemen ardından emekliye yeni destek paketi ile ilgili detaylar merak ediliyordu. Emekli vatandaşlar için hazırlanan yeni paketin kapsamı ve detayları netleşmeye başladı.

Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoş'tan derlenen habere göre, 16 milyon emekli için özellikle büyük şehirler öncelikli olmak üzere kira desteği doğalgaz odun ve kömür desteği gibi sosyal destekler sağlanacak. Aynı zamanda emeklilerin ücretsiz ulaşımı desteklenecek.

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak yeni destek paketine göre emeklilere bir emekli kartı da sağlanacak. Özellikle en düşük emekli maaşı alanları kapsayacak olan emekli kartı ile sosyal yardım ödemesi de yapılacak.