Emekliye 3-31 Mayıs Arası 3'LÜ ÖDEME Yapılacak! Resmi Gazete Kararı Çıktı

Emekliye Resmi Gazete kararı çıktı. 1-31 Mayıs arası 3’lü ödeme fırsatı var. 4A 4B 4C emeklisinin tamamı alacak.

Emekliye 3-31 Mayıs Arası 3'LÜ ÖDEME Yapılacak! Resmi Gazete Kararı Çıktı

Emekliye 3-31 Mayıs Arası 3'LÜ ÖDEME Yapılacak! Resmi Gazete Kararı Çıktı.

Emekli maaş zammı için bir kritik veri daha yarın açıklanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri büyük bir heyecanla zam haberlerini takip ediyor. Temmuz ayı emekli maaş zammı için 4. Veri de yarın netleşecek. Ancak bir yandan da emeklilere Mayıs ayında yeni ödemeler yatacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 3-31 Mayıs arası yapılacak 3’lü ödeme belli oldu. Milyonlarca emekli için verilecek olan ek ödemeler, Mayıs ayı maaşları ve kredi fırsatları tek tek açıklandı. İşte 16 milyon 200 bin emekliye yeni müjdeler ve detaylar haberimizde…

Emekliler, Temmuz ayı maaş zammı için geri sayıma başladı. Türkiye'deki 16.200.000 emeklinin maaşı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda temmuzda artacak. Özellikle emekli maaş zammı ile ilgili Yarın kritik gün. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Mayıs tarihinde nisan ayı enflasyon oranları açıklanacak. Merkez Bankası piyasa katılımcı anketi sonuçlarından da yola çıkarak emekliye temmuz zammı ile ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Bir yandan emekli maaş zammı hesaplamaları devam ederken bir yandan da emekliler ek ödeme fırsatlarını yakından takip ediyor. Peki Mayıs ayında emekliye hangi ödemeler yapılacak? Emekli maaşı alanlar için Mayısa 3'ü 1 arada ödeme var.

emekliye-3-31-mayis-arasi-3lu-odeme-yapilacak-resmi-gazete-karari-cikti-1.jpg

EMEKLİYE MAYIS’TA 3’LÜ ÖDEME FIRSATI

Emekliler için mayıs ayı yepyeni ödemelerle dolu. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisine üçlü ödeme fırsatı var. Mayıs ayında emekliyi bekleyen ödemeler şöyle:

Emekli maaşı Mayıs ayı ödeme takvimi: SGK'dan Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takvimi açıklandı. SSK ve bağ-kur emeklisi için 17 Mayıs 28 Mayıs tarihleri arasında mayıs ayı emekli maaşları emekli tahsis numarası sonuna göre hesaplara yatacak. Memur emeklisi için ise maaş ödemeleri 15 Mayıs'ta yapılacak.

Bankalardan promosyon ödemesi: Mayıs ayında emeklilere bankalardan da önemli fırsatlar var. Emekli maaş promosyonu ödemeleri kamu bankalarında 8.000 TL ile 12.000 TL arasında yükselirken özel bankalarda da 18.000 TL'ye kadar çıkmış durumda. Emekliler başvuru yaparak bu ödemeden de yararlanabilecek.

Emekli Destek Paketi: Ayrıca Mayıs ayında emeklileri bekleyen bir sürpriz de var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan emekli refah paketi de bu ay devreye alınıyor. Böylece emeklilere verilecek emekli kartı üzerinden sosyal destek ödemeleri de yapılacak. Önümüzdeki günlerde sosyal destek ödemesi miktarının bakanlık tarafından açıklanması bekleniyor.

EMEKLİLER İÇİN YARIN KRİTİK GÜN

Diğer yandan emekliler için yarın oldukça kritik nokta Çünkü 3 Mayıs'ta emekliler için çok önemli bir veri daha açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu Yarın nisan ayı enflasyon rakamlarını duyuracak Böylelikle emekli maaş zammına eklenecek olan 4. Enflasyon verisi de netlik kazanacak.

emekliye-3-31-mayis-arasi-3lu-odeme-yapilacak-resmi-gazete-karari-cikti-2.jpg

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Peki emekliye temmuz zammı ne kadar olacak yüzde kaç olacak? Emekli temmuz zammı için Merkez Bankası'nın piyasa katılımcı anketi sonuçları önemli. Anket sonuçlarına göre temmuzda enflasyon %25 olarak gerçekleşecek. Yani emekliye enflasyon zammı %25 yapılacak. Buna ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da refah payının açıklanması bekleniyor. Emekli için beklenen temmuz zammı %30-35 aralığında oldu.