Cumhurbaşkanı Onayıyla 4A SSK ve 4B BAĞKUR Emeklilerine 3 Ödeme Sürprizi!

4A SSK ve 4B BAĞKUR Emeklilerine Nisan ayında yeni sürpriz var. 15 milyon emeklinin tamamı Cumhurbaşkanı onayıyla 3 ödeme alacak. İşte emekliyi bekleyen ödemeler…

Cumhurbaşkanı Onayıyla 4A SSK ve 4B BAĞKUR Emeklilerine 3 Ödeme Sürprizi!

Cumhurbaşkanı Onayıyla 4A SSK ve 4B BAĞKUR Emeklilerine 3 Ödeme Sürprizi! - 15 milyon emekliye müjdeli haber geldi. SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki emekliler için Cumhurbaşkanı onayı ile üç farklı ödeme yapılacak. Bu kararla birlikte milyonlarca emekli, bekledikleri ek zammı almış oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamaya göre, emeklilere yapılacak ilave zam miktarı arttırıldı. Artık SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 4c kapsamındaki emekliler gibi yüzde 49.25 oranında zamlı maaş alacaklar. En düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlendi.

Bu gelişmeyle birlikte, emekli maaşlarına ilave olarak yapılan zam, banka promosyonları ve emekli maaş farkı ödemeleri de gündemde. Emeklilere yönelik bu ek ödemeler, Nisan ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek. 4A SSK ve 4B BAĞKUR, Memur emeklisi olmak hiç fark etmiyor. Tüm emekliler için ek ödemeler, zamlı maaşlar, ikramiye ödemeleri devam ediyor. İşte Nisan ayı sonuna kadar emekliyi bekleyen ödemeler…

cumhurbaskani-onayiyla-4a-ssk-ve-4b-bagkur-emeklilerine-3-odeme-surprizi1.jpg

4A SSK VE 4B BAĞKUR EMEKLİLERİNE REKOR PROMOSYON

Cumhurbaşkanı onayı ile kamu bankalarının promosyon artışı gerçekleşmişti. Ziraat, Vakıf ve Halkbank tarafından artık en az 8000, en fazla ise 12.000 TL promosyon ödemesi yapılıyor. Bu gelişme sonrası özel bankalardan da emekliler için müthiş promosyon teklifleri geldi. Bir çok bankada artık emekli promosyonları 15.000 TL’ye kadar yükseldi. Emekliler için en yüksek promosyonu ise Akbank ve ING Bank ödüyor. Akbank’ın yeni promosyon miktarı 17.500 TL’ye yükselirken, ING Bank ise emekliye 18.000 TL promosyon yatırıyor. Üstelik bankalarda emekliye özel cazip başka fırsatlar da var.

cumhurbaskani-onayiyla-4a-ssk-ve-4b-bagkur-emeklilerine-3-odeme-surprizi-2.jpg

EMEKLİYE 20.000 TL’YE KADAR NAKİT AVANS İMKANI

Emekli maaşı alanlar için bankaların cazip teklileri ardı ardına gelmeye devam ediyor. Özellikle Akbank, bu konuda rakiplerine fark atıyor. Akbank’ın yeni emekli promosyonu 17.500 TL’ye kadar yükselirken, mobil uygulama üzerinden Akbanklı olan emeklilere hoş geldin kampanyası kapsamında 20.000 TL’ye kadar nakit avans imkanı da sağlanıyor. Yani emekliler, promosyonun yanında tamamen faizsiz, 6 ay vadeli nakit avans almaya da hak kazanıyor.

cumhurbaskani-onayiyla-4a-ssk-ve-4b-bagkur-emeklilerine-3-odeme-surprizi-3.jpg

ZAMLI NİSAN 2024 EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ

Emekli maaşlarının zamlı olarak ödenmeye başlamasıyla birlikte, ödeme takvimi de netleşti. Emekli Sandığı kapsamındaki emekliler, maaş ödemelerini 15 Nisan’da alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise emekli tahsis numarasına göre farklı tarihlerde maaş alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine Nisan 2024 emekli maaşı ödeme takvimi şöyle:

4A SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde alacak.

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde alacak.

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda alacak.

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde alacak.

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde alacak.

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde alacak.

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde alacak

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde alacak.

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde alacak.

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılmış olacak

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar ayın 25'inde alacak.

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında alacak.

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde alacak.

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde

NOT: Emekli maaş ödemelerinin Ramazan Bayramı öncesine çekilmesi isteniyordu ancak bu konuda bir açıklama yapılmadı.