Dev zam geldi! Bakan Işıkhan az evvel açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, az evvel zam haberini duyurdu. O ödemeler arttı, artık zamlı yatacak.

Dev zam geldi! Bakan Işıkhan az evvel açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün asgari ücret zammı, emekli maaş zammı ve bazı destek ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milyonların beklediği soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan, bazı destek ödemelerine de zam geldiğini açıkladı. Peki hibe destekleri ne kadar oldu? Engelli ve eski hükümlülere verilen ödeler kaç TL’ye yükseldi? İşte Bakan Işıkhan'ın açıklamaları…

Emekli, asgari ücretli, memur milyonlarca vatandaş zam haberlerini yakından takip ediyor. Hükümetten bu konuda yapılacak açıklamalar da vatandaşlar için önem taşıyor. Bugün beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Asgari ücret ve emekli zammı ile ilgili konuşan Bakan Işıkhan, bazı hibe desteklerinde de artış olduğun duyurdu. Peki hangi ödemeler arttı. Devlet desteklerine gelen zam ve son dakika açıklamaları haberimizde…

O ÖDEMELERE DEV ZAM GELDİ

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün bir son dakika açıklaması yaparak devletten verilen destek ödemelerine ilişkin güncellemeyi duyurdu. Özellikle İŞKUR tarafından engelli ve eski hükümlere yönelik verilen destek ödemelerinin artırıldığını açıklayan bakan Vedat Işıkhan, eski hükümlü vatandaşlara verilen hibe desteklerinin 300.000 TL’ye, engelli vatandaşlara verilen hibe desteklerinin 400.000 TL’ye, korumalı iş yeri projelerinde kuruluş sermayesi desteğinin ise 500.000 TL’ye yükseldiğini müjdeledi.

dev-zam-geldi-bakan-isikhan-az-evvel-acikladi-2.jpg

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan aynı zamanda emekli ve asgari ücret zammı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücretli ve emeklilerin maaş zammı beklentisi olduğunun farkında olduklarını belirterek temmuz ayini işaret etti. Temmuz ayında altı aylık enflasyon ve refah payı emekli maaşlarına yansıtılacak. Ancak asgari ücretle çalışanlar için kötü haber var. Ne yazıkki asgari ücretlere ara zam yapılmayacak. Yani temmuz ayında ara zam bekleyen asgari ücretlilerinin hayalleri suya düştü.

SGK uzmanları ise asgari ücretliler için hala umutlu. Enflasyon artışının durmaması halinde asgari ücretlere de Temmuzda ara zam yapılacağı düşünülüyor. Fakat hükumetten şu anda bu yönde bir açıklama yok.