Kuruşu Kuruşuna Açıklandı! Temmuz'da YENİ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI Bu Kadar Olacak

Son dakika en düşük emekli maaşı kuruşun kuruşuna belli oldu. Temmuz’da emekli taban maaş miktarı bakın ne kadar olacak?

Kuruşu Kuruşuna Açıklandı! Temmuz'da YENİ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI Bu Kadar Olacak

Kuruşu Kuruşuna Açıklandı! Temmuz'da YENİ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI Bu Kadar Olacak!

Temmuz ayında en düşük emekli maaşı değişiyor. Emekliler zam için geri sayıma geçerken yeni en düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusunun yanıtı da merakla Takip ediliyor. Yaklaşık 10 milyon emekli vatandaş en düşük emekli maaşı alıyor. Çünkü son yapılan zamlar kök maaşları üzerinden gerçekleştiği için birçok emeklinin maaşı 10.000 TL altında kalmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış Bu sebeple Milyonlarca kişi için büyük önem taşıyor. Peki Temmuz'a en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli taban maaşı kaç TL olacak?

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş enflasyon karşısında büyük bir yoksulluk durumu ile karşı karşıya kaldı. Açlık sınırının asgari ücreti geçtiği Bugünlerde 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı ile geçinmek imkansız hale geldi. Son gelen bilgilere göre Temmuz ayında en düşük emekli maaşı için önemli bir düzenleme yapılacak. SSK bağ-kur ve 4C emeklisinin en düşük emekli maaşı güncellenecek taban maaşı yükselecek. Peki temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı zammı ile ilgili son dakika bilgisi paylaşıldı. İşte temmuz ayında emekliye ödenecek en düşük maaş…

kurusu-kurusuna-aciklandi-temmuzda-yeni-en-dusuk-emekli-maasi-bu-kadar-olacak-1.jpg

EMEKLİYE TEMMUZ AYI ZAMMI BELLİ OLDU

2023 yılının Şubat ayında Yıllardır beklenen EYT düzenlemesi TBMM'de kabul edilmiş ve emekli vatandaş sayısı 16 milyonu üzerine çıkmıştı. Emekli sayısı her geçen gün artmaya devam ederken seçim öncesinde AK Parti hükümeti seyyanen zam yapılmamasını yüksek emekli sayısına bağlamıştı. Şimdi ise Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeler için hazırlıklar başladı.

Son dönemlerde gündeme gelen birçok farklı formül var. Temmuz ayı emekli maaş zammı ile ilgili son gündem ise AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen a para kanalında yer aldı. 10 milyon emekliyi ilgilendiren taban maaşı ilişkin yeni formüller ortaya çıktı.

kurusu-kurusuna-aciklandi-temmuzda-yeni-en-dusuk-emekli-maasi-bu-kadar-olacak-2.jpg

TEMMUZ'DA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ocak 2024 tarihinde açıklanan zamlarla birlikte milyonlarca vatandaşın aldığı en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükseltilmişti. Ancak ekonomik kriz ve hayat pahalılığı içinde emeklilerin bu maaşla geçinmesi imkansız hale geldi. O sebeple emekliler seçim öncesinde özellikle en düşük emekli maaşına bir artış bekliyordu ancak hükümet bütçe sorununun gerekçe göstererek beklenen artışı yapmadı.

Temmuz ayında ise başta en düşük emekli maaşı olmak üzere tüm Maaşlar güncellenecek. Bu yıl Temmuz'da 40 maaşları beklenen zam refah Payı hariç yüzde 25 oldu. Henüz payı ile ilgili herhangi bir ipucu gelmedi.

En düşük emekli maaşı ile ilgili de yeni tahminler var. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon oranları doğrultusunda en düşük emekli maaşı arttırılırsa 12.500 TL'ye yükselecek. Ancak en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılacağı yönünde iddialar da var. Bu durumda yeni en düşük emekli maaşı 14.000 TL olacak.

kurusu-kurusuna-aciklandi-temmuzda-yeni-en-dusuk-emekli-maasi-bu-kadar-olacak-3.jpg

EMEKLİ ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMESİNİ İSTİYOR

Emeklileri ise Temmuz ayı için gündeme gelen en düşük emekli maaşı zammı formüllerini kabul etmiyor. 31 Mart seçimlerinde maaş zammı ile ilgili ciddi bir tepki gösteren emekliler Temmuz ayında yapılacak zamlarla en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini istiyor.

3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile maaş zamları da netlik kazanacak. En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da bu tarihte belli olacak.