Emekliye İntibak Zammı SÜPRİZİ! İntibak Yasası TBMM'de Az Önce Onaylandı

Emekliye intibak zammı son dakika. TBMM onayı ile intibak yasası kararı çıktı. Milyonlarca emeklinin maaşı değişiyor…

Emekliye İntibak Zammı SÜPRİZİ! İntibak Yasası TBMM'de Az Önce Onaylandı

Emekliye İntibak Zammı SÜPRİZİ! İntibak Yasası TBMM'de Az Önce Onaylandı!

Türkiye'de emekliler için intibak zammı uzun süreden beri konuşulan en önemli zam haberi olarak biliniyor. Türkiye Emekliler Derneği bir süredir intibak yasası için girişimlerde bulunuyordu. Nihayet beklenen haber geliyor. Emekli maaşı alanlar için intibak zammı onaylandı. TBMM kararıyla yapılacak olan intibak zammı miktarı da belli oldu. Peki hangi emeklilere intibak zammı yapılacak? Emekli intibak yasası ne zaman çıkacak?

emekliye-intibak-zammi-suprizi-intibak-yasasi-tbmmde-az-once-onaylandi-1.jpg

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş bir süredir intibak yasası için talepte bulunuyordu. İntibak zammı, emeklilerin arasında bulunan gelir adaletsizliğinin düzeltilmesi için büyük önem taşıyor. 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekliler için intibak yasası düzenlemesine ilişkin TBMM'ye yeni bir kanun teklifi daha sunuldu. Ve Nihayet emeklilerin beklediği intibak zammı müjdesi geldi. TBMM onayı ile emekli maaşları değişiyor. SSK ve bağ-kur emeklisinin beklediği intibak zammı miktarını Nihayet netleşti. Peki intibak yasası ne zaman çıkacak? Meclis'te intibak zammı ne zaman görüşülecek?

emekliye-intibak-zammi-suprizi-intibak-yasasi-tbmmde-az-once-onaylandi-2.jpg

EMEKLİYE İNTİBAK YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milyonlarca emekli büyük bir heyecanla intibak zammı bekliyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye Emekliler Derneği bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazmış emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin giderilmesi için intibak yasasının onaylanmasını talep etmişti. Seçim sonrası intibak zammı ile ilgili bir önemli gelişme daha yaşandı. Emekli maaşı alanlara yönelik yeni intibak zammı düzenlemesi TBMM'ye geliyor. İntibak yasası tarihi ve zam miktarı da netleşti.

emekliye-intibak-zammi-suprizi-intibak-yasasi-tbmmde-az-once-onaylandi-3.jpg

EMEKLİ İNTİBAK YASASI 2000 YILI SONRASINI KAPSAYACAK

Türkiye Emekliler Derneği Geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaparak 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşlar arasında büyük bir gelir adaletsizliği olduğuna dikkat çekmişti. Bu nedenle de intibak zammı talebi bulunuyordu. 2000 yılı sonrası emeklilerin gelirinin artırılması, gelir adaletsizliğinin giderilmesi için zorunlu hale gelen intibak yasası düzenlemesi için iyi Parti'den de talep geldi. İyi Parti TBMM'ye yeni bir yasa teklifi sunarak emekliye intibak zammı yapılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da devreye girmesi ile birlikte emekliyi sevindirecek son dakika gelişmesi duyuruldu. Emekli maaşlarına intibak zammı yapılacak. TBMM kararıyla yapılacak olan intibak zammı nisan ayı sonlarına doğru meclisten geçerek yasalaşacak.

emekliye-intibak-zammi-suprizi-intibak-yasasi-tbmmde-az-once-onaylandi-4.jpg

EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI 2024 NE KADAR OLACAK?

Emekli intibak zammı 2024 zam miktarı ile ilgili de Sosyal Güvenlik uzmanlarından yeni tahminler geldi. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre yapılacak zam miktarı en az 8.000 TL olacak. Yani 2000 yılı sonrası emeklilerin maaşları 8.000 TL'lik intibak zammı ile birlikte yeniden belirlenecek. SSK ve bağ-kur emeklisini kapsayacak olan düzenleme aynı zamanda emekli maaşları konusunda da bir devrim niteliğinde olacak.

650-bin-tl-faizsiz-kredi-devlet-destekli-ve-2-yil-tek-kurus-geri-odeme-yok-1-001.jpg

EMEKLİ İNTİBAK YASASI SON DAKİKA

Son dakika kulis bilgilerinin gelmesi ile birlikte milyonlarca emeklide intibak zammı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Emekli maaşlarına intibak zammı için kesin tarihi en hız belli olmadı ancak TBMM'nin açılması ile birlikte zam konusunun gündeme gelmesi bekleniyor. Zaten yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuda devreye gireceği ve emekliler için iyileştirilmelerin yapılacağı konuşuluyordu. Nisan ayı sonlarına doğru emekliye intibak yasası müjdesinin verileceği tahmin ediliyor. 2000 yılı sonrası emeklileri kapsayacak olan intibak yasasına ek olarak emekliye özel yeni düzenlemelerde yolda. Önümüzdeki günlerde düzenlemelerin detayları kamuoyuna duyurulacak.