Emekliye Seyyanen Zam Kararı! Tarih Verildi

Emekliye seyyanen zam son dakika gelişmesi. Kulislere bomba gibi düştü. İşte emekliye ilave zam tarihi…

Emekliye Seyyanen Zam Kararı! Tarih Verildi

Emekliye seyyanen zam için flaş gelişme son dakika yaşandı. Bir süredir milyonlarca emekli ek zam beklentisi içindeydi. Aslında bu beklenti seçim öncesinde son derece yoğundu. Ancak emekliler büyük hüsran yaşamıştı. Hükümetten yapılan açıklamalarda ise zam için Temmuz ayı işaret ediliyordu. Ancak, son dakika kulislere düşen bilgi milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı. Peki emekliye seyyanen zam ne zaman gelecek? İşte emeklilere bayram ettirecek ilave zam tarihi ve detaylar…

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için seyyanen zam haberleri yeniden gündemde. Her ne kadar hükümet temmuz ayını işaret etse de SGK uzmanları aynı şekilde düşünmüyor. Birçok uzmana göre Kurban Bayramı öncesi emeklinin talebi yerine getirilecek. Emekli maaşı alanlara bayram ikramiyesi üzerinden seyyanen zam düzenlemesi yapılacak. SGK uzmanı İsa Karakaş merakla beklenen zam konusunda net açıklamalarda bulundu.

EKİM FORMÜLÜYLE EMEKLİLERE ZAM BEKLENTİSİ

Türkiye'deki emekliler, zorlu ekonomik koşullar altında, Temmuz ayında yapılacak zam kararlarını bekliyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da enflasyon farkı ve genel zam beklentileri gündemde yer alıyor. Emeklilere yönelik olumlu haberler ise Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş'tan geldi. Karakaş, bayram ikramiyesi ve ek seyyanen zammın mümkün olduğunu belirtti.

emekliye-seyyanen-zam-onaylandi-iste-tarih.jpg

SEYYANEN ZAM VE İKRAMİYE DETAYLARI

İsa Karakaş'a göre, en düşük emekli maaşı, asgari ücretin yüzde 88'ine denk geliyor. Bu durumda, bayram ikramiyesi ve ek seyyanen zam artışının emeklilere büyük bir rahatlama sağlaması bekleniyor. Seyyanen zam miktarı ise belirli bir düzeye ulaşması halinde, 4-5 bin TL civarında olabileceği tahmin ediliyor.

HÜKÜMETİN YAKLAŞIMI VE ÖNLEMLERİ

Karakaş, hükümetin Ekim formülünü devreye sokabileceğini ve bu sayede kamu işçileri, memurlar ve asgari ücretlilere yapılan zamların ardından emeklilere de olumlu bir yaklaşım sergileneceğini öngörüyor. Emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirecek bu adımlar, ekonomik gerçekler ve emeklilerin beklentileri arasında denge sağlamayı amaçlıyor.

EMEKLİYE TEMMUZ AYINDA NE KADAR ZAM GELECEK?

Bir yandan emekliler için seyyanen zam konusu gündeme gelmeye devam ederken bir yandan da Temmuz zammı hesaplamaları sürüyor. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyuracağı refah Payı ile birlikte belli olacak. Şu an için tahminler yüzde 25'lik bir kök maaş artışı olması yönünde. En düşük emekli maaşının ise Temmuz ayında 12.500 TL ya da 14000 TL olacağı ihtimali üzerinde duruluyor. Kesinlikle rakamlar ise 6 aylık Enflasyonun netleşmesi ile belli olacak.