Emekliye Kök Maaş Zammı Müjdesi! Hükümetin Vereceği Oran Açıklandı

Emekliye kök maaş zammı son dakika. Temmuz ayında hükümetin vereceği zam oranları netleşti.

Emekliye Kök Maaş Zammı Müjdesi! Hükümetin Vereceği Oran Açıklandı

Emekli ve memur maaşlarına Temmuz zammı büyük bir merakla bekleniyor. Mart ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte, emekliler için önümüzdeki dönemde uygulanacak olan zam oranları daha net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. İşte emeklilere yapılabilecek zam oranları ve enflasyon tahminlerine göre maaş beklentileri…

Emekli kök maaş zammı son dakika açıklaması az önce geldi. Temmuz ayında emekliye 6 aylık enflasyon doğrultusunda kök maaş artışı yapılacak. Buna ek olarak emekliler refah payı zammı da alacak. Şu ana kadar açıklanan 3 aylık veri yüzde 15.05 olsa da Merkez Bankası’nın yayınladığı enflasyon beklenti anketine göre yeni zam tahminleri belli oldu. SGK uzmanları emekliye kök maaş zammını kuruşu kuruşuna hesapladı. Peki Temmuz’da emekliye ne kadar zam gelecek? Emekli kök maaş zammı tahminleri haberimize…

emekliye-kok-maas-zammi-mujdesi-hukumetin-verecegi-oran-aciklandi-1.jpg

TEMMUZ AYINDA EMEKLİ ZAMMI TAHMİNLERİ

Emeklilik Zammı ve Tahminler: Mart ayında açıklanan enflasyon rakamı, yılın ilk çeyreğindeki enflasyon oranını %15,05 olarak belirledi. Bu oran, Temmuz zammının hesaplanmasında esas alınacak.

Zam Oranı Hesaplamaları: Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verileriyle birlikte, emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı netleşecek. Öngörülere göre, yılın ilk altı ayında %24 civarında bir enflasyon oranı bekleniyor. Bu oran, Temmuz zammında dikkate alınacak.

En Düşük Emekli Maaşı: Şu anda 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı, yapılan tahminlere göre zam sonrasında 12 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında olabilir.

Ekonomik Tahminler: Mayıs ayında enflasyonun %70 ile %75 arası tepe yapması ve yıl sonunda %36 seviyelerine düşmesi bekleniyor. Bu tahminler, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sıkı maliye politikaları çerçevesinde değerlendiriliyor.

emekliye-kok-maas-zammi-mujdesi-hukumetin-verecegi-oran-aciklandi-2.jpg

EMEKLİ ZAMMI İÇİN SON 3 VERİ KALDI

Emekliye Kök Maaş Zammı Müjdesi! Hükümetin Vereceği Oran Açıklandı!

Emekli Temmuz zammı, 6 aylık enflasyon ve refah payı zammı ile belli olacak. Şu ana kadar 3 aylık veri açıklandı. Her ayın 3’ünde açıklama yapan Türkiye İstatistik Kurumu’nun 3 aylık veriyi daha açıklaması bekleniyor. Aynı zamanda emeklilere refah payı zammını da Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak. Bu verilerin netleşmesi Temmuz ayını bulacak. Rakamların açıklanmasıyla beraber emekli zammı da kesinlik kazanacak. Emekliler, Temmuz – Aralık döneminde bu maaşı alacak.

emekliye-kok-maas-zammi-mujdesi-hukumetin-verecegi-oran-aciklandi-3.jpg

PROMOSYON ÖDEMELERİNİN DE ARTMASI BEKLENİYOR

Ayrıca Temmuz ayında maaş zammı yapılmasının ardından promosyon zammı da bekleniyor. Son olarak Ocak ayında yapılan zamların ardından promosyon miktarlarına güncelleme yapılmış, hatta bayram öncesi promosyonlar bir kez daha artmıştı. Emekli maaşlarının artması ile beraber promosyon artışı da bekleniyor.

NOT: Bu bilgiler, emeklilerin ve maaşlarıyla ilgilenen vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla sunulmaktadır. Özellikle emekli maaşlarına yapılacak zam, ekonomik değişikliklere ve enflasyon oranlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.