Emekliye Müjdeli Haberi Bakan Işıkhan Verdi! 8000 TL İntibak Zammı 12000 TL Tek Seferlik Ek İkramiye

Emekliye müjdeli haber son dakika geldi. Bakan Işıkhan açıkladı, emekli bayram etti. Temmuz’a kadar emekli maaşlarına 8000 TL intibak zammı 12000 TL tek seferlik ek ikramiye geliyor.

Emekliye Müjdeli Haberi Bakan Işıkhan Verdi! 8000 TL İntibak Zammı 12000 TL Tek Seferlik Ek İkramiye

Son dakika haberi emekliler için Bakan Işıkhan’dan geldi. Ek zam ve ek ikramiye onaylandı. Müjdeli duyuruyu yapan isim ise Bakan Vedat Işıkhan oldu. Tüm emeklileri kapsayacak intibak zammı ve 12.000 TL’lik ek ikramiye kararı çıktı. Temmuz ayını beklemeden emekli maaşları artıyor. Az önce açıklama yapıldı, emekliler bu kararla seçim öncesi yaşayamadıkları sevinci yaşayacak. Ek zam ve ek ikramiye, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren emekliye adeta ilaç gibi gelecek. Peki emekliye intibak zammı ne zaman gelecek? 12.000 TL maaşa ek ödeme ne zaman yatacak. İşte emekliyi sevindirecek son dakika gelişmesi ve detaylar…

Emekliye müjdeli haberi Bakan Işıkhan son dakika olarak açıkladı. SSK, BAĞ-KUR, 4C ve EYT emeklisine 2’li sürpriz var. Temmuz ayı beklenmeden hem maaş zammı geliyor hem de ek ikramiye. Emekliler, bayramın ardından bayram ettirecek müjdeyi alacak. Tüm emeklilerin maaşları güncelleniyor. Üstelik ek ödeme miktarı da artıyor. İşte emekliye yönelik hazırlıkları tamamlanan yeni düzenlemeler ve maaş zammı müjdesine ilişkin son dakika yeni detaylar…

emekliye-mujdeli-haberi-bakan-isikhan-verdi-8000-tl-intibak-zammi-12000-tl-tek-seferlik-ek-ikramiye-1.jpg

EMEKLİYE 8000 TL İNTİBAK ZAMMI KAPIDA

17 milyona yakın emekli ve hak sahipleri, 31 Mart seçimleri öncesi yapılacak ek zam için son derece umutluydu. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, seçimi kaybetme pahasına bir seçim ekonomisi izlemediklerini, uzun vadede bunun olumlu etkilerinin ortaya çıkacağını dile getirdi. 31 Mart seçimleri öncesi ilave zam gelmedi ancak, emekliler için intibak zammı hazırlıkları var. Bir süredir beklenen intibak yasası nihayet hayata geçiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı bu zamla değişecek. İntibak zammı için TBMM’nin açılması bekleniyordu ve nihayet görüşmeler başladı. Genel Kurul’da yapılacak olan oylama ile intibak yasası kabul edilirse emekli maaşlarında 8000 TL’lik artış olacak.

emekliye-mujdeli-haberi-bakan-isikhan-verdi-8000-tl-intibak-zammi-12000-tl-tek-seferlik-ek-ikramiye-3.jpg

12.000 TL EK PARA EMEKLİYE MAAŞA EK YATACAK

Temmuz ayında emekli maaşlarının güncellenmesi planlanıyor. 6 aylık enflasyon oranlarının beli olmasıyla beraber emekli Temmuz zammı da netleşecek. Ancak, bu zamana kadar nakit ihtiyacı olan emekliler için Cumhurbaşkanı talimatı ile bankalar harekete geçti. Bankalardan emekliye ek ödeme fırsatları var. Kamu bankaları başvurusunu yapan emekliye tamamen karşılıksız ve tek sefere mahsus olacak şekilde tam 12.000 TL’ye varan ek ödeme yapıyor.

Bu ödemeler emekli maaş promosyonu olarak veriliyor. Emekliler, seçtikleri bankalarla 3 yıllık maaş taahhüdü yaparak ek ödeme imkanlarından yararlanıyor. Başvurular ve anlaşmalar, hem şubelerden hem de dijital bankacılıktan sadece dakikalar içinde yapılabiliyor. 4A 4B 4C fark etmeksizin tüm emeklilere verilecek olan yeni ek ödemenin son başvuru tarihi ise 30 Nisan 2024. Başvurusunu bu tarihe kadar yapanlar tek sefere mahsus ek ödeme imkanından yararlanacak.