Memur ve Emekliye Müjde! Yeni Maaş Tablosu Belli Oldu

Emekli ve memur maaşlarına temmuz zammı: Ne kadar olacak?

Memur ve Emekliye Müjde! Yeni Maaş Tablosu Belli Oldu

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, memur ve memur emeklisi, Temmuz ayında yapılacak maaş zammını büyük bir heyecanla bekliyor. Emekli ve memur maaşlarına ara zam olarak da bilinen Temmuz zammı enflasyon oranları ve refah payı ile yapılacak. Şu ana kadar Ocak, Şubat, Mart enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Ancak geriye hala 3 aylık veri kaldı. TÜİK her ayın 3’ünde aylık ve yıllık enflasyon verilerini duyuruyor. Ancak bir yandan da Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası’nın son yayınladığı piyasa beklenti anketi üzerinden memur ve emekliye Temmuz zammı hesaplaması yapıldı. İşte maaşlara beklenen yeni zam oranları…

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ve memurların Temmuz ayı zammı için gözler TÜİK'in açıklayacağı Mart ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. İşte yeni maaş hesaplamaları ve beklenen zam oranları.

TEMMUZ AYINDA EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINA ZAM BEKLENTİSİ

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, Temmuz ayında uygulanacak emekli ve memur maaş zamlarının oranları netleşmeye başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılacak hesaplamalar ve memur maaşlarına yapılacak zam miktarları milyonlarca vatandaşı doğrudan etkiliyor.

ENFLASYON RAKAMLARI VE ZAM ORANLARI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı enflasyon rakamlarını bugün saat 10.00'da açıklayacak. Ocak ve Şubat aylarındaki enflasyon artışları sonrasında, Mart ayı için ekonomistlerin ortalamada yüzde 3,67 enflasyon beklentisi bulunuyor. Bu rakamlar, yıllık enflasyonun yüzde 69,32'ye ulaşacağını öngörüyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA YANSIYACAK ZAM

Önceden yüzde 11,53 olarak hesaplanan iki aylık enflasyon rakamı, bugünkü verilerle birlikte yüzde 15,62 zam oranına ulaşabilir. Ocak ayında emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25'lik zam, en düşük emekli maaşını 10 bin TL'ye çıkarmıştı.

MEMUR MAAŞLARINA İKİNCİ ZAM

Memur maaşlarına uygulanan toplu sözleşme zammı yüzde 10 olarak belirlenmişken, enflasyon farkı ile birlikte memur zammının yüzde 6,68'e ulaştığı görülmekte. Temmuz ayında beklenen enflasyon rakamları doğrultusunda memur maaşlarına ek zam yapılması gündemde.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında en düşük emekli maaşına da zam gelmesi bekleniyor. Şu anda en düşük emekli maaşı zammı için kesin bir rakam yok. Ancak SGK uzmanları, bekledikleri zam miktarının 5000 TL seviyesinde olduğunu açıkladı. Ocak 2024 en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak açıklanmıştı. Eğer Temmuz ayında yüzde 50 oranında bir zam yapılırsa yeni en düşük emekli maaşı 15.000 TL olacak. Ancak, bu rakamlar şu an için tahminden ibaret. Emekli zammında net rakamların belli olması için 6 aylık enflasyon verilerinin kesin olarak açıklanması bekleniyor.