SSK ve Bağ-Kur Emeklisini Bayram Ettirecek ZAM Geliyor! Maaşlar Sil Baştan Değişiyor

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yeni zam müjdesi geldi. Zamlı maaş tablosu sil baştan değişiyor. Emekli maaşı alanlar için yeni zamlı maaş tablosu haberimizde…

SSK ve Bağ-Kur Emeklisini Bayram Ettirecek ZAM Geliyor! Maaşlar Sil Baştan Değişiyor

SSK ve Bağ-Kur Emeklisini Bayram Ettirecek ZAM Geliyor! Maaşlar Sil Baştan Değişiyor!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bekledikleri ek zamma nihayet kavuşuyor. Emekli maaşlarına kök maaş zammı geliyor. Yeni zam oranlarına ilişkin tablo şekillendi. Milyonlarca emekli yüksek maaş zammı alacak. Tarihler de yavaş yavaş netleşmeye başladı. Gelecek yeni ek zam ile birlikte emekli maaşı tablosu sil baştan değişecek. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklisine ne zaman ek zam geliyor? Emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak? İşte emekliye yeni İLAVE ZAM sonrası maaş tablosu…

Emekli, asgari ücretli, memur vatandaşların merakla beklediği enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmaya devam ediyor. Son veriler ışığında Mayıs ayı için beklenen yıllık enflasyon yüzde 73 oldu. Bu rakamlar üzerinden emekli maaş zammı hesaplamaları da başladı. Temmuz ayında yapılacak olan emekli zammına dair ilk tahminler geldi. Peki emekli kök maaş zammı ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur emeklisine İLAVE ZAM ne zaman gelecek? İşte emekliye yeni zamlı maaş tablosu…

ssk-ve-bag-kur-emeklisini-bayram-ettirecek-zam-geliyor-maaslar-sil-bastan-degisiyor-1.jpg

EMEKLİ ZAMMI İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda emekli maaş zammı düzenlemesinin Temmuz’da olacağını duyurmuştu. SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdi heyecanla enflasyon verilerini takip etmeye başladı. Temmuz’da emekli maaşlarına yapılacak zam hem enflasyon zammı hem de refah payı zammı olacak. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, gelecek zamların enflasyon oranlarının üzerinde olmasını beklediklerini ifade etti.

TEMMUZ'DA EMEKLİ MAAŞLARINA BEKLENEN ZAM

Merkez Bankası'nın raporlarına göre, yılın ilk beş ayında beklenen enflasyon oranı yüzde 21 seviyesinde. Bu oran, Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zamda doğrudan etkili olacak. Özellikle, en düşük emekli maaşlarını alan vatandaşlar için ek refah payı ve maaş artışı gündemde.

ssk-ve-bag-kur-emeklisini-bayram-ettirecek-zam-geliyor-maaslar-sil-bastan-degisiyor-2.jpg

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI DETAYLARI

İlk üç aylık dönemde emekli maaşlarına yansıtılan zam oranı yüzde 15,06 olarak belirlendi. Bu oran, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsıyor.

Ayrıca, en düşük emekli maaşı için öngörülen başlangıç rakamı 12.500 TL iken, beklentiler bu rakamın asgari ücret olan 17.002 TL'ye yükseltilmesi yönünde.

ssk-ve-bag-kur-emeklisini-bayram-ettirecek-zam-geliyor-maaslar-sil-bastan-degisiyor-3.jpg

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA ÖRNEKLERİ

Emekli maaşları, zam ve ek ödemelerle şu şekilde hesaplanıyor:

Kök Maaş: 9.000 TL

%15,06 Zam: 10.355 TL

%4 Ek Ödeme: 414 TL

Toplam: 10.770 TL

Kök Maaş: 10.000 TL

%15,06 Zam: 11.506 TL

%4 Ek Ödeme: 460 TL

Toplam: 11.966 TL

Kök Maaş: 12.000 TL

%15,06 Zam: 13.807 TL

%4 Ek Ödeme: 552 TL

Toplam: 14.359 TL

Bu yeni düzenlemelerle, emeklilerin maddi durumlarının iyileştirilmesi ve yaşam standartlarının artırılması hedefleniyor. Detaylar, Temmuz ayında netleşecek ve bu zamanda yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeler emekliler için önemli bir mali destek sağlayacak.