8. Yargı Paketi’nin ilk 16 maddesi kabul edildi! Meclis’teki görüşmeler devam ediyor

8. Yargı Paketi’nin görüşmeleri sürüyor. Meclis’teki görüşmeler devam ederken 43 maddelik teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi. Komisyondan geçen ve TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi ile ilgili tüm gelişmeler gündemde.

8. Yargı Paketi’nin ilk 16 maddesi kabul edildi! Meclis’teki görüşmeler devam ediyor

Kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen 43 maddelik Ceza Mahkemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Daire Kanun Teklifi ile ilgili tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. Komisyondan geçen ve TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi’nin ilk 16 maddesi kabul edildi. Yeni düzenlemeyle Tazminat Komisyonu’nun görevleri genişletilecek ve adli para cezalarında artış olacak. İşte detaylar…

TAZMİNAT KOMİSYONU’NUN GÖREVLERİ GENİŞLETİLİYOR

8. Yargı Paketi görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda devam ediyor. 43 maddelik teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi. Yeni düzenlemeyle beraber Adalet Bakanlığı’na bağlı Tazminat Komisyonu’nun görevleri genişletilecek. Haksız tutuklama iddiası ve makul sürede yargılanma iddiaları için ilk olarak bu komisyona başvurmak şart olacak.

ADLİ PARA CEZALARINDA ARTIŞ YAPILACAK

Yeni düzenlemeye göre adli para cezalarında artış yapılacak. Kanunla başvuru sürelerine de yeni düzenleme geliyor. İtiraz, istinaf ve temyize başvuru süresi 2 hafta olarak belirlendi.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİNDE ARTIŞ

Geçtiğimiz haftalarda açıklaması yapılan emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılması ile ilgili düzenleme de bu kanun teklifinde yer almakta. Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılması ile ilgili düzenlemeyi de kapsayan kanun teklifi ile ilgili görüşmeler bugün de Meclis’te devam edecek.