Emekliye İLAVE ZAM Planı İfşa Oldu! 4500 TL Kök Maaş Zammı Kesin

Emekliye 4.500 TL ilave zam planı ortaya çıktı. Seçim öncesi hükümetin kök maaş zammı kesinleşti. İşte emekliye zam tarihleri…

Emekliye İLAVE ZAM Planı İfşa Oldu! 4500 TL Kök Maaş Zammı Kesin

Emekliye İLAVE ZAM Planı İfşa Oldu! 4500 TL Kök Maaş Zammı Kesin!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı seçim öncesi gelecek maaş zammı haberlerine çevrildi. 4A 4B ve 4C emeklisinin tamamı geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek hükümetten ilave zam bekliyor. Yaklaşan yerel seçimlerde emeklinin zam beklentisini ve isteğini arttırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve emeklinin 10.000 TL ile geçinmesinin mümkün olmadığını bunun da farkında olduklarını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması ile beraber emekliye ek zam beklentileri daha da arttı. Özellikle en düşük emekli maaşı alan emekliler seçim öncesi maaşlarına bir düzenleme yapılacağını tahmin ediyor ve istiyor. Peki emekliye seçim öncesi ilave zam gelecek mi? Emekliye ilave Zaman planı ifşa oldu 4.500 TL kök maaş zammı kesinleşti. İşte merak edilen tüm detaylar…

emekliye-ilave-zam-plani-ifsa-oldu-1.jpg

EMEKLİYE İLAVE ZAM PLANI BELLİ OLDU

4A 4B 4c emeklisi için ilave zam tarihi merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı son açıklamalar da bu konuda emekliye umut verdi. Milyonlarca emekli için güzel haber geldi. Özellikle 4c emeklisi seçim öncesinde sevinecek. Çünkü 4C emeklisine 3600 ek gösterge zammı kesinleşti. Torba yasa maddeleri arasında TBMM'ye sunulan 3600 ek gösterge ile emekli vatandaşın maaşı artacak.

Uzun süreden beri konuşulan 3600 ek gösterge düzenlemesi 30 yıllık hizmet süresini tamamlamış ve 1. Kademeye gelmiş Bütün memurlar için geçerli olacak. Ek göstergelerin 3600'e yükselmesi ile birlikte de memur maaşları, emekli maaşları, Emeklilik ikramiyeleri artmış olacak.

EMEKLİYE 4.500 TL ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Emekliye 4500 TL ilave zam tarihi merakla beklenirken yavaş yavaş detaylar ortaya çıkmaya başladı. Emekli maaşı alanlar Mart ayında sevinecek. Çünkü 3600 ek gösterge düzenlemesinin mart ayı ortalarında mecliste görüşülmesini kabul edilmesi bekleniyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile yapılacak 4500 TL'lik ek zam seçim öncesinde emekli maaşlarına yansımış olacak. Ancak buradan sadece memur emeklisi için geçerli.

emekliye-ilave-zam-plani-ifsa-oldu-2.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE DE EK ZAM PLANI VAR

Elbette 4C emeklisinin yanında SSK ve bağ-kur emeklisi için de ilave zam planı var. Son gelen bilgilere göre hükümet en düşük emekli maaşını arttırmak aynı zamanda emekliye kök maaş zammı yapmak için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları da yeni zam sinyali olarak algılandı. Peki SSK ve bağ-kur emeklisine ne kadar ek zam gelecek?

SSK ve bağ-kur emeklisine ilave zam 2 aşamalı olacak. İlk olarak emekliye 4.000 TL'lik kök maaş zammı yapılacak. Buna ek olarak en düşük emekli maaşı da arttırılacak. Kulis bilgilerine göre emeklinin en düşük maaşına yapılacak olan artış 2.000 TL olacak nokta Böylelikle de en düşük emekli maaşı 12.000 TL'ye yükselmiş olacak.

EMEKLİ İÇİN 10 MART KRİTİK TARİH

Peki emeklilere ilave zam ne zaman geliyor? Emekliye ek zam düzenlemesi ne zaman kabul edilecek? Emekli için kritik tarih belli oldu. 10 Mart tarihine kadar emekli maaşlarına yapılacak olan ilave zammın genel kurulda görüşüleceği ve oylanacağı konuşuluyor. Henüz hükümetten bir açıklama yapılmasa da AK Parti'ye yakın gazetecilerini iddiaları da bu yönde.