Hakan Fidan’dan Gazze açıklaması: Ramazan'dan önce ateşkes olacak mı?

İsrail-Gazze hattındaki çatışmalar tüm dünyanın gündeminde yer almaya devam ederken yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte bölgede ateşkes olup olmayacağı ve bölgedeki son durum merak ediliyor.

Hakan Fidan’dan Gazze açıklaması: Ramazan'dan önce ateşkes olacak mı?

Gazze’de yaşanan insanlık dramı vicdanları sızlatmaya devam ediyor. İslam aleminin oruç ibadetini yerine getirdiği mübarek Ramazan ayı yaklaşırken insanlığın kalbi de Gazze’de atmaya devam ediyor. Vicdanları yaralayan olaylar, İsrail’in sivillere yönelik saldırıları dünya manşetlerinde yer alırken Ramazan ayından önce bölgede ateşkes olup olmayacağı merak ediliyor. Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan önemli açıklamalar geldi. İşte Bakan Fidan’ın Gazze açıklamalarından öne çıkanlar…

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN: ATEŞKES KONUSUNDA ÇOK CİDDİ ÇABA VAR

Antalya Diplomasi Forumu’nun kapanışında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik insanlık dışı saldırıları hakkında konuştu ve yaklaşan Ramazan ayı öncesinde bir ateşkes kararı olup olmayacağı konusunda da çok önemli ifadeler kullandı. Bakan Fidan, ‘Ramazan’dan önce ateşkese ulaşılması konusunda çok ciddi arzu ve çaba var.’ dedi.

hakan-fidan-dan-gazze-aciklamasi-ramazan-dan-once-ateskes-olacak-mi.jpg

KÜRESEL SİSTEMİN ADALETSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İsrail-Gazze hattında yaşanan çatışmalar ve sivillere yönelik insanlık dışı saldırılar dünya gündeminde geniş yer bulurken bugünkü açıklamalarında Gazze ile ilgili yapılan görüşmeleri hatırlatan Bakan Fidan, küresel sistemin adaletsizliğine dikkat çekildiğini söyledi ve ‘Bazı uluslararası aktörlerin farklı meselelerdeki çifte standardı ve uluslararası hukuku hiçe sayan yaklaşımları forum esnasında panelistlerce ifşa edildi.’ dedi. Açıklamasının devamında ABD seyahati ile ilgili de bilgi veren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın yaptığı davet üzerine stratejik mekanizma toplantısı yapmak üzere önümüzdeki hafta ABD’ye bir seyahat planladığını da sözlerine ekledi.