Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarih verdi! Kamuda tasarruf devreye giriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten çok önemli açıklamalar geldi. Enflasyonda düşüş ile ilgili konuşan Bakan Şimşek, kamuda tasarruf ve kayıt dışılıkla mücadele vurgusunda da bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarih verdi! Kamuda tasarruf devreye giriyor

Ekonomi programının çalıştığını ve bundan sonuç alındığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, programın daha da geliştirileceğini belirtti. Türkiye ekonomisine ilişkin orta-uzun vadeli perspektifinde kötümserliğe yer olmadığını söyleyen Şimşek, ‘Dışarıdaki yatırımcıların önümüzdeki dönemde ilgisinin artacağına inanıyorum’ dedi. İşte Bakan Şimşek’in açıklamalarından öne çıkan detaylar…

ENFLASYONLA MÜCADELE

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda düşüşün yaz aylarından itibaren çok hızlı olacağını söyledi ve konuşmasında kamuda tasarruf ile kayıt dışılıkla mücadele vurgusu da yaptı. Açıklamalarında enflasyonla mücadeleye de yer veren Bakan Şimşek, Orta Vadeli Program’ın çalıştığını belirtti ve programın güçlendirileceğini söyledi. En büyük önceliğin fiyat istikrarı olduğunu belirten Şimşek, ‘Dezenflasyon bu yılın ikinci yarısında başlayacak. Dezenflasyonu destekleyecek ilave adımlar atacağız. Yapısal reformlarla dezenflasyona destek sağlayacağız. Merkez Bankası’na dezenflasyon tesisi için destek vereceğiz.’ dedi.

KAMUDA TASARRUF DEVREYE GİRİYOR

Konuşmasında kamuda tasarruf konusuna da değinen Bakan Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve harcama kontrolü üzerinde bir süredir çalışıldığını söyledi ve ‘Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai noktaya getirdik. Yakında bazı hususları paylaşacağız ve gerekli adımları atacağız. Kayıt dışılıkla mücadele eylem planı açıklamayacağız sadece uygulama yapacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığı çok güçlü şekilde sahada olacak.’ dedi.

hazineve-maliye-bakani-mehmet-simsek-tarih-verdi-kamuda-tasarruf-devreye-giriyor.jpg

BAKAN ŞİMŞEK: BÜYÜME SORUNU YOK

Cari açığın 25 milyar doların altına ineceğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Türkiye’nin cari açığını kalıcı bir biçimde sürdürülebilir bir patikada kalıcı olarak tutmaya çalışacağız. Cari açık 25 milyar doların altına inecek. Altın ithalatında normalleşmeye doğru gideceğiz. Çok kapsamlı yapısal reform gündemimiz var. Büyüme sorunumuz yok ama büyümenin kompozisyonunu değiştirmekte kararlıyız.’ ifadelerini kullandı.