Meteoroloji açıkladı! Salı gününden itibaren sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji yeni hava durumu tahminleri yayınlandı. Salı gününden itibaren batı bölgelerde sıcaklıklar artacak.

Meteoroloji açıkladı! Salı gününden itibaren sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri açıklandı. Günlerdir devam eden yağışların ardından, Salı gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak sıcaklıklar artacak. İstanbul, Ankara ve İzmir’de önümüzdeki 3 gün boyunca yağış yok ancak, Cuma gününden itibaren yeni bir yağışlı hava sistemi yurt genelinde etkili olacak.

Türkiye’nin batısında günlerdir etkili olan sağanak yağış, bir çok ilde su baskınlarına neden oldu. Önümüzdeki hafta hava durumunun nasıl olacağı ise merak konusu olmuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Yurt genelinde Salı gününden itibaren sıcaklıklar artacak.

ZİRAİ DON UYARRISI YAPILDI

Özdemirci, yurdun iç kesimlerinde bu gece itibariyle sıcaklıklarda ciddi bir düşüş olacağını belirterek, 2 gün için zirai don uyarısında bulundu.

DOĞU BÖLGELERDE YAĞIŞ VAR

Özdemirci, doğu bölgelerde hafta başından itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirtti. Yağışlar, Van ve Erzincan dışında kalan illerde çok kuvvetli olacak.

Doğu bölgelerde yağışlar Salı günü de sürecek. Özdemirci, özellikle Bingöl, Şırnak, Mardin, Siirt, Batman ve Hakkari çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı uyarısını yaptı.