Mahkemeden Selahattin Demirtaş kararı

Tutukluluğu devam eden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Demirtaş’ın tek cümlelik savunma yaptığı Kobani davası ile ilgili kararını açıklayan mahkeme, tahliye talebini reddetti.

Mahkemeden Selahattin Demirtaş kararı

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Kobani davasında Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18 tutuklunun tahliye talebi ile ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, 18 tutuklunun tahliye talebini reddetti. Bu davada Selahattin Demirtaş, ‘Herhangi bir söz talebim yok. Bütün arkadaşlarımın özgürlüğünü talep ediyorum’ diyerek tek cümlelik bir savunma yapmıştı.

KOBANİ DAVASININ 82'NCİ DURUŞMASI YAPILDI

Kobani davasının 82'nci duruşması yapıldı. Eski HSP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın duruşması Sincan Cezaevi'nde görüldü. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 18 tutuklunun tahliye talebi ile ilgili kararını açıkladı.

TUTUKLULUKLARI DEVAM EDECEK

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Kobani davasının duruşmasında tutukluluk incelemesi ile ilgili kararını açıkladı. Talepleri inceleyen mahkeme, tutuksuz yargılanan sanıkların adli kontrollerinin kaldırılması yönündeki talepleri reddetti. Mahkeme, tutuklu yargılanan 18 sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

DURUŞMA 16 MAYIS'A ERTELENDİ

Sanıkların tutukluluk incelemesinin yapıldığı duruşma bugün görülürken mahkeme, Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın tutukluluğuna devam kararı verdi. Mahkeme, kararı açıklamak üzere duruşmayı 16 Mayıs'a erteledi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duruşmaya SEGBİS ile katıldığı ve 'Herhangi bir söz talebim yok. Bütün arkadaşlarımın özgürlüğünü talep ediyorum.' sözleriyle savunmasını yaptığı öğrenildi.