Malatya’da deprem! AFAD son depremler 3 Mart Pazar

Malatya’da hissedilen bir deprem olduğu bilgisi son dakika olarak gündemde yer alıyor. Merkez üssü Doğanşehir ilçesi olan depremle ilgili AFAD’dan yapılan son dakika açıklamaları takip ediliyor.

Malatya’da deprem! AFAD son depremler 3 Mart Pazar

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Doğanşehir olan sarsıntının Malatya ile beraber Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta da hissedildiği bilgisine ulaşıldı. Korkutan sarsıntı saat 17.43 sularında meydana geldi.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ DOĞANŞEHİR

6 şubat depremlerinden etkilenen iller arasında olan Malatya'dan korkutan bir deprem haberi geldi. Merkez üssü Doğanşehir olan depremin büyüklüğü 4.4 olarak ölçüldü. Saat 17.43 sularında meydana gelen sarsıntının Malatya'nın yanı sıra çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

DEPREM YERİN 7.31 KİLOMETRE DERİNLİĞİNDE YAŞANDI

Malatya'daki depremle ilgili açıklama yapan AFAD, depremin büyüklüğü ve derinliği ile ilgili bilgi verdi. Akşam saatlerinde meydana gelen ve merkez üssü Doğanşehir olan depremin büyüklüğünü 4,4 olarak ölçen AFAD, sarsıntının yerin 7.31 kilometre derinliğinde yaşandığını bildirdi. Deprem, Malatya'nın yanı sıra Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi.

besiktas-galatasaray-ilk-11-ler-belli-oldu-besiktas-galatasaray-mac-kadrosu-002.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Malatya'da meydana gelen depremle ilgili bir açıklama da İçişlderi Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Ekiplerin saha taramalarına başladığını duyuran Bakan Yerlikaya, 'Malatya Doğanşehir'de 4,4 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.' ifadelerine yer verdi.