Özgür Özel bedelli askerlik ile ilgili sözlerine açıklık getirdi! Tepkiler çığ gibi büyüyor

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken Manisa’da yaptığı mitingde kullandığı ifadelerden dolayı eleştiri almış ve Özel’in kullandığı ifadelere tepkiler çığ gibi büyümüştü. Özel, bedelli askerlik ile ilgili sözlerine açıklık getirdi.

Özgür Özel bedelli askerlik ile ilgili sözlerine açıklık getirdi! Tepkiler çığ gibi büyüyor

Manisa’da ki mitingde yaptığı açıklamada bedelli askerlik ile ilgili sözleri dolayısıyla eleştiri alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil.’ demişti. Özel’in bu sözlerine tepki yağdı. Tepkiler çığ gibi büyürken CHP liderinden açıklama geldi. Miting alanındaki bedelli askerlik ile ilgili sözlerine açıklık getiren Özel’in açıklaması haberimizde…

‘BEDELLİ ASKERLİĞE KAÇANLARDAN OY İSTEMİYORUZ’

Manisa’nın Soma ilçesindeki mitingde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bedelli askerlik ile ilgili sözlerinin ardından tepki çekmişti. Konuşmasında bedelli askerlik ile ilgili ifadelere yer veren Özel, ‘Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil. Gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz.’ dedi. CHP liderinin bu sözleri tepki çekti.

AÇIKLAMA YAPTI

Miting alanındaki sözlerinin bedelli askerlik yapanların tepkisini çekmesi üzerine Özel’den yeni bir açıklama geldi. Tepkiler sonrası yeni bir açıklama yapan Özgür Özel, ‘Dedim ki bu ülke için canını verecek herkesten oy istiyorum. Bir yandan da şunu söylüyorum; Hepimiz bu ülke için canımızı veririz ama Tayyip Erdoğan bu ülke için canını veren şehidin tabutunun ucundan tutacak bir elinde şehidin tabutu bir elinde mikrofon orada siyaset yapacak. Kerpiç briket bir ev penceresiz camına naylon çekilmiş oraya gidecek siyaset yapacak. Sonra da üzerine bir kamuflaj, buraya Cumhurbaşkanlığı forsu, efendim, ‘Recep Tayyip Erdoğan’a kamuflaj ne de yakışmış’ diye 7 tane gazete birden manşet atacak. Eğer bir kamuflaj bir Erdoğan’a yakışacaktıysa Bilal Erdoğan’a yakışaydı, Burak Erdoğan’a yakışaydı. Bunu söyleyip biz vatanseveriz, biz vatanımızı severiz, sizinkiler gibi bedelli ile çürük raporu ile kaçmayız dedim.’ ifadelerine yer verdi.

ozgur-ozel-bedelli-askerlik-ile-ilgili-sozlerine-aciklik-getirdi-tepkiler-cig-gibi-buyuyor.jpg

‘O KANUNUN ALTINDA İMZAM VAR BENİM’

Bedelli askerlik yapanların tepkisiyle karşılaşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, miting alnında kullandığı ifadelere açıklık getirirken o konuşmada asıl anlatmak istediğine açıklık getirdiği açıklamasında; ‘Diyorlar ki Özgür Özel bedelliden oy istemedi mi? O Kanunun altında imzam var benim , oyun var. Bedelli askerlik yapan da bu milletin evladıdır, gidip normal askerlik yapan da evladıdır. Bir dil sürçmesinden siyaset çıkarmaya çalışan Erdoğan’a şunu söylüyorum; sen kendi evladına çürük raporu alıyorsun da bedelli yapıp askere yollamıyorsun da başkasının gariban çocuğunu üzerinden niye siyaset yapıyorsun onu soruyorum onu.’ dedi.