Ve Cumhurbaşkanına Sunuldu! Emekliye İLAVE ZAM İçin Tarih Belli Oldu

Emekliye ilave zam son dakika. Bomba kulis bilgisi paylaşıldı. Emekliye ek zam miktarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Son sözü Cumhurbaşkanı söyleyecek.

Ve Cumhurbaşkanına Sunuldu! Emekliye İLAVE ZAM İçin Tarih Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda 10.000 TL emekli maaşının yeterli olmadığını söylemişti. Ancak seyyanen zam içinde bütçe olmadığı imasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında Ankara kulislerinde ilave zam konusu bir kez daha gündeme geldi. Hükümete yakın olan gazetecilerde emekli maaşlarına ek zam konusunda açıklamalar yapmaya başladı. Hem gazeteci Abdülkadir Selvi hem de gazeteci Cem Küçük emekliye ek zam için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hazırlanan düzenlemenin sunulduğunu iddia etti. Emekliye ilave zam tarihini de verdi.

Emekliler için yılbaşında yapılan zamlar kök maaşları yüzde 49.25 olurken en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL'ye yükseltilmişti. Aynı zamanda emekli bayram ikramiyesi de yüzde 50 artışla 3.000 TL olarak belirlendi. Fakat Türkiye'nin ekonomik koşulları emekliliği zorluyor. Emekliler son dönemlerde yapılan zamların hala düşük olduğunu belirterek hükümetten çözüm istiyor. Yapılan son anket sonuçlarına göre ise AK Parti, 65 yaş üstü seçmenden yüzde 30 oy kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak emekliye 10.000 TL maaşın yetersiz kaldığını söylemişti. Bu açıklamanın hemen ardından da emekliye ilave zam iddiaları bir kez daha gündeme geldi.

EMEKLİYE YENİ ZAM MİKTARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULDU İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde Habertürk ekranlarında bir canlı yayına katılan gazeteci Cem Küçük emeklilere Müjdeli haberi verdi. Emekli için hazırlanan yeni zam teklifinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğunu belirten Cem Küçük, emekliye zam için tarih verdi. Cem Küçük, emekliye Seçimden sonra enflasyona ek olarak bir miktar seyyanen zam olabileceğini söyledi.

Yine emekliye zam konusunda gazeteci Abdülkadir Selvi’den de bir açıklama geldi. İktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mutlaka emeklileri rahatlatacak bir dokunuş yapacağını söyledi.

emekliye-ek-zam-1.jpg

EMEKLİLER SEÇİM ÖNCESİ ZAM BEKLİYOR

2024 yılının başında en düşük emekli maaşı 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltildi. Emeklinin kök maaşına yapılan zam ise yüzde 50 oranında oldu. Ancak son zamlar emeklilerin gözünde Yeterli olmadı. Türkiye'deki hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı emekli vatandaşların belini bükerken seçim öncesi seyyanen zam çağrıları yükseldi.

Emeklinin beklentisi ise şu anda 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının en az 13.000 TL'ye yükseltilmesi. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu yönde bir hamle bekleniyor. Geçtiğimiz yılda genel seçimler öncesinde böyle bir düzenleme olmuştu. Yılbaşı’nda 5.500 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı Mayıs ayında 7.500 TL'ye yükseltilmişti. O nedenle bu yılda seçimlerin olması emekliyi umutlandırıyor. Ancak henüz bu yönde net bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekli yılı olarak ilan etmesi ve Geçtiğimiz günlerde de 10.000 TL maaşın emekliler için yeterli olmadığını söylemesi emekliyi heyecanlandırdı. Yerel seçimleri artık bir ay gibi kısa bir süre kala gelecek müjdeler yakından takip ediliyor.