Yeni Maaş Zammı Kuruşu Kuruşuna Belli Oldu! İşte Zamlı Maaş Tablosu

Maaş zammı son dakika haberi. Kuruşu kuruşuna belli oldu. İşte yeni zamlı maaş tablosu…

Yeni Maaş Zammı Kuruşu Kuruşuna Belli Oldu! İşte Zamlı Maaş Tablosu

Yeni Maaş Zammı Kuruşu Kuruşuna Belli Oldu! İşte Zamlı Maaş Tablosu!

Emekli, memur, asgari ücretli milyonlarca vatandaş Temmuz ayında maaşlara gelecek zamları bekliyor. Türkiye istatistik kurumu tarafından her ay açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda maaş zamları netleşecek. Emekli ve memura maaş zammı kesin ancak asgari ücretliler için hala muallakta olan bir durum var. Hükümet her ne kadar asgari ücrete zam yok dese de çalışanlar umutlarını korumaya devam ediyor. Memur maaş zammı konusunda ise yavaş yavaş yeni tahminler gelmeye devam ediyor. Peki memur zammı oranı ne kadar olacak? Temmuzda memur maaşlarına ne kadar artış yapılacak?

Emekli ve memur maaş zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayına doğru artık geri sayım başlarken herkesin gözü kulağı da oranlara çevrilmiş durumda. Özellikle temmuzda memur maaşlarına yapılacak zam sosyal yardımları da etkileyecek. Peki temmuzda maaş zammı nasıl olacak? Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Son dakika haberi az önce geldi. Emekli ve memur maaş zammı ile ilgili yeni gelişmeler haberimizde…

yeni-maas-zammi-kurusu-kurusuna-belli-oldu-iste-zamli-maas-tablosu-1.jpg

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Mynet’ten derlenen habere göre memur maaş zammı ocak ve temmuz döneminde ortaya çıkacak olan 6 aylık enflasyon oranı ve toplu sözleşme zammı ile belirlenecek. Merkez bankası piyasa katılınca anketi sonuçlarını geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı. Nisan ayı enflasyonu anket sonuçlarına göre yüzde 3.25 olarak gerçekleşecek. Yine aynı anket sonuçlarında mayıs ayı enflasyonu yüzde 3 olarak tahmin edilirken haziran ayı enflasyonu ise yüzde 2.54 olarak tahmin edildi. Bu tahminlerin gerçek olması durumunda şu ana kadar yüzde 15.05 olarak açıklanan enflasyon 6 aylık sürecin sonunda yüzde 25,46 olacak.

yeni-maas-zammi-kurusu-kurusuna-belli-oldu-iste-zamli-maas-tablosu-2.jpg

MEMUR ZAMMI ORANLARI HESAPLANDI

Enflasyon tahminlerine göre memur maaşlarına temmuz ayında yüzde 10'luk bir toplu sözleşme zammı yapılacak. Aynı zamanda ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan bölümü ise enflasyon farkı olarak memur maaş zammına yansıyacak. Bu durumda memur maaşlarına yüzde 9,09 enflasyon farkı ve yüzde 10’luk toplu sözleşme zammı ile yüzde 20 oranında zam yapılması bekleniyor.

yeni-maas-zammi-kurusu-kurusuna-belli-oldu-iste-zamli-maas-tablosu-4-001.jpg

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ DE DEĞİŞECEK

Temmuzda yapılacak memur maaş zammı sadece memurları ve memur emeklisini ilgilendirmiyor. Aynı zamanda sosyal yardım alanları maaşları da bu oranlar doğrultusunda değişecek. Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından ödenen 65 yaş maaşı, evde bakım maaşı, SED ödemeleri ve engelli maaşı memur maaş katsayısı oranında arttırılacak.

Yüzde 20'lik bir zam yapılması durumunda yüzde 40-69 arası engelli maaşları 3357 TL’ye yükselirken yüzde 70 ve üste engelli maaşları 5036 TL olacak nokta aynı zamanda 18 yaş altı engelli maaşları ise 3357 TL’ye yükselmiş olacak.

Temmuz ayında yüzde 20'lik bir zam yapılması halinde 65 yaş maaşı ise 3.504,84 TL’den 4.206 TL’ye yükselmiş olacak.

Evde bakım maaşı ise şu anda 7608 tl olarak ödeniyor. Temmuz ayında memur maaşlarına yüzde 20 oranında zam yapılması durumunda yeni evde bakım maaşı 9130 TL’ye kadar yükselecek.

Yine aile bakanlığı tarafından sağlanan önemli sosyal yardımlardan biri olan SED ödemeleri de memur maaş katsayı oranında artacak. Öğrencilerin eğitim kademesine göre farklı miktarlarda verilen SED ödemesi bu zam sonrasında okul öncesi için 4336 TL, ilköğretimde okuyan çocuklar için 6.505 TL, ortaöğretimde okuyan çocuklar için 4.336 TL ve kurum bakımından ayrılan gençler için 3.465 TL olacak.

yeni-maas-zammi-kurusu-kurusuna-belli-oldu-iste-zamli-maas-tablosu-3.jpg

MEMUR ZAMMI İLE KIDEM TAZMİNATI TAVAN ÜCRETLERİ DE DEĞİŞECEK

Memur maaş zammı aynı zamanda kıdem tazminatı tavan ücretlerini de etkileyecek. Asgari ücret zammı kıdem tazminatı taban ücretlerini belirliyor ancak memur maaş zamları ise tavan ücretlerinde belirleyici rol oynuyor. Ocak 2024'te yüzde 49.25 oranında memur maaş zammı yapılması nedeniyle kıdem tazminatı 35.057 TL olarak uygulanıyordu. Enflasyon tahminleri gerçek çıkar ve memur maaşlarına yüzde 20 zam yapılırsa kıdem tazminatı tavan miktarı 42.068 TL olacak.