Emekliyi sevindirecek haber! Kurban Bayramı ikramiyesi değişti

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili milyonları sevindirecek gelişme yaşandı. Miktar değişti, bu sabah duyuruldu.

Emekliyi sevindirecek haber! Kurban Bayramı ikramiyesi değişti

Emekli bayram ikramiyesi Kurban Bayramı öncesinde bir kez daha hesaplara geçecek. 2018 yılından bu yana Cumhurbaşkanı kararıyla ödenen bayram ikramiyesi bu yıl 3.000 TL olarak belirlenmişti. Ramazan Bayramı öncesi milyonlarca emeklinin IBAN numarasına yatan ikramiye ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde de verilecek.

Bayram ikramiyesi ödemeleri SGK tarafından belirlenen bir takvimle vatandaşın hesabına geçiyor. Ramazan Bayramı öncesi toplam 15.3 milyon kişiye 41.3 milyar TL tutarında ödeme yapılmıştı. Şimdi ise Haziran ayında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi ikramiye ödemeleri bekleniyor. Bir süredir emekli Bayram ikramiyesinin güncellenmesi için hükümete Çağrı yapılıyordu. Beklenen haber Nihayet geldi. Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili sürpriz bir gelişme var. Milyonlarca emekliyi sevindirecek son dakika kararı çıktı.

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN YENİ ZAM TALEBİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu yıl emekli bayram ikramiyesi 3000 TL olarak belirlenmiş ve Ramazan Bayramı öncesinde de bu miktar hak sahiplerinin hesabına yatmıştı. Ancak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi emeklilerin yeni bir zam talebi daha bulunuyor. Emekliler bayram ikramiyesi miktarının arttırılmasını istiyor.

YENİ BAYRAM İKRAMİYESİ 10.000 TL OLSUN ÇAĞRISI

Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili bir çağrıda Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici’den geldi. Aynı zamanda Cumhur ittifakı ortada olan Destici, emeklinin refah düzeyinin arttırılması için bayram ikramiyesine zam yapılması gerektiğini savundu. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, Bayram ikramiyesinin mutlaka 10.000 TL'ye yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi.

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Milyonlarca emekli bu açıklama ile birlikte büyük bir heyecan yaşadı. Peki emekli Kurban Bayramı ikramiyesi artacak mı, mi gelecek mi? Emekliler Bayram ikramiyesinin artması konusunda istekli ve bu taleplerini de sık sık dile getiriyor. Ancak seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliye zam kararı bile almamıştı. Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili de böyle bir karar alınması şu an için imkansız gibi görünüyor. Fakat yine de sosyal medya üzerinden çağrıların devam etmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde farklı kararlar görebiliriz.