Erdoğan Suudi Arabistan'ta üst düzeyde karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan havalimanında üst düzeyde karşılandı. Suudi Arabistan Kralı'nın geldiği havalimanında ayak üstü sohbet eden iki liderin görüşmesine basının ilgili yoğundu. Erdoğan daha sonra kendisine tahsis edilen araçla Kraliyet Misafirhanesi'ne geçti.

Erdoğan Suudi Arabistan'ta üst düzeyde karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti başladı. Ata uçağıyla El Riyad Havalimanı'na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan uçaktan herkes indikten sonra Kral Salman'ın uçağa doğru gelmesiyle birlikte eşi Emine Erdoğan'la birlikte uçaktan inerek Kral Salman'ın yanına geldi. 

 

Oldukça samimi pozlar veren ikili bir süre burada sohbet ettiler. Ayaküstü sohbete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişine Arabistan Basını'nın ilgisi büyüktü. Erdoğan'ın uçaktan inişini ve karşılanma törenini Anadolu Ajansı'da canlı olarak yayınladı ve TRT Haber Kanalı'da bunu canlı olarak yayınladı. 

 

Sohbetin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine tahsis edilen makam aracıyla havalimanından ayrılarak kalacağı otele doğru yol aldı. Kraliyet misafirhanesinde kalan Erdoğan Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi'ni ve İçişleri Bakanı'nı kabul ederek görüşme yaptı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlemedi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arabistan'daki temasları devam edecek. Kral Salman'la görüşecek Erdoğan'ın daha sonra bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor. Kulislere göre Erdoğan'ın Suudi Arabistan gezisinde süpriz bir anlaşma imzalanabilir.