Hollanda'da ne kadar Türk yaşıyor? Hollanda'nın nüfusu..

Türkiye’ye karşı skandal tutumlarıyla gündeme gelen Hollanda Avurpa’da ülkeleri arasında şu sıralar Türkiye tarafından en çok soruya muhatap olan ülke oldu. İşte Hollanda ile ilgili merak edilen her şey.

Hollanda'da ne kadar Türk yaşıyor? Hollanda'nın nüfusu..
Hollanda’nın nüfusu ve Hollanda’da yaşayan Türkler

Kuzeybatı Avrupa’da, Almanya ile Belçika arasında kalan bir kıyı devleti olan Hollanda’nın 2015 yılına göre tahmini nufusu 17 milyo 59 bin olarak belirtilmektedir. Ülkenin nufus yoğunluğundaki göçmen oranının en büyük dilimi Türklere aittir. Yaklaşık 397 bin 600 Türk’ün yaşadığı tespit edilen Hollanda da Türklerin arkasından çoğunluk sıralamasına göre Faslılar, Surinamlılar, Hollanda Antilleri, Almanlar, Polonyalılar, Belçikalılar, İngilizler gelmek üzere toplamda 3 milyon 752 bin 291 yabancıyı barındırmaktadır.



Hollanda’nın coğrafi konumu 

Hollanda , Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biri. Topraklarının çok büyük bir kısmı Batı Avrupa'dadır, ayrıca Karayipler'de üç adası bulunmaktadır.
Hollanda, kuzey ve batıda Kuzey Denizi, güneyde Belçika, doğuda ise Almanya ile komşudur. Hollanda'nın Rotterdam kenti, Avrupa'nın en büyük limanlarından biridir. Ülkenin toplam yüz ölçümü 41 bin 528 km2 dir.Topraklarının büyük bir çoğunluğu deniz seviyesi altındadır.

Hollanda’nın başkenti ve yönetim şekli
Meşruti monarşi ile yönetilen ülkenin başkenti Amsterdam’dır. Parlemento esasına dayalı monarşi esasına göre idare edilen ülke’nin şu an ki kıralı 2013 yılında kraliçe Beatrix’in tahtan ayrılmasıyla ülkenin başına geçen Willem Alexander.



Hollanda ekonomisi 
Hollanda para birimi olarak Euro kullanmaktadır. Avrupa ekonomisinde özel bir rolü olan Hollanda güçlü bir ekonomiye sahiptir. Gemicilik, balıkçılık, ticaret ve bankacılık Hollanda ekonomisindeki önde gelen sektörlerdir. Başlıca ticaret ortakları Almanya, Fransa, Belçika, Çin dir. Makine ve ekipmanları, kimyasallar, yakıtlar, gıda maddeleri başlıca ihracat kalemlerini oluşturur

Türkiye Hollanda arasındaki ticaret
Türkiye’nin hollandaya ihraç ettiği başlıca ürünler giyim eşyası ve aksesuarları, kara ulaşım araçları, tekstil elyafı ve mamulleridir. Hollanda’dan metal cevherleri, kara ulaşım araçları, plastik ve kimyasal madde ithalatı gerçekleşmektedir.