İran ABD gerginliği: İran'dan geri adım

Donald Trump'un 7 müslüman ülkeye vize yasağı koymasının ardından İran'da Güreş Şampiyonası'na ABD'li güreşçilerin katılmasına izin vermeyeceğini açıklamıştı. İran ABD gerginliğinde İran'dan yeni bir adım geldi. İran'ın aldığı kararla ABD'li güreşçilerin vize yasağı kaldırıldı. İran'ın bu kararı almasının altındaki neden ABD'den gelen haberde..

İran ABD gerginliği: İran'dan geri adım

Amerika'da yeni yönetim 7 müslüman ülke vatandaşlarına vize yasağı getirmesinin ardından İran'da bu yasağa rest çekerek ABD vatandaşlarının İran'a girmesine yasak koymuştu. Daha sonra füze denemesi yapan İran'a ABD'den çok sert tepki gelmiş ve "İran ateşle oynuyor." denilmişti. 

 

Dün ABD'de Federal bir mahkemenin Trump'un getirdiği vize yasasğını durdurması üzerine İran'da ABD'li Güreşçilerin İran'da 16-17 Şubat'ta yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası'na katılmasına koyduğu yasağı kaldırdı. ABD'li güreşçilerin Dünya Güreş Şampiyonası'na katılabileceklerini açıklayan Tahran yönetimi, bu kararının ABD'den gelen vize yasağını durdurma kararının ardından alındığını söyledi. 


Türkiye’nin de katılacağı Serbest Dünya Güreş Şampiyonası Oyunları, 16-17 Şubat’ta İran’ın Kirmanşah şehrinde yapılacak.