İran'daki olaylarda son durum: Rejim yanlılarından açıklama

İran'da benzine yapılan yüzde 300'lük zam sonrası başlayan sokak olaylarının ardından dün rejim yanlıları tarafından bir gösteri yürüyüşü yapıldı ve burda konuşan İran Devrim Muhafızları Komutanı olaylarla ilgili 4 ülkeyi suçlayarak "Kırmızı çizgimizi aşmayın. Yoksa sizi yok ederiz." şeklinde tehditte bulundu.

İran'daki olaylarda son durum: Rejim yanlılarından açıklama
Geçen hafta İran'da yaşanan sokak olaylarında onlarca banka şubesi yakılmış ve benzine yapılan yüzde 300'lük zam protestolarında 100'den fazla gösterici hayatını kaybetmişti. 

Dün yapılan gösterilerde ise rejim yanlıları yürüdü ve sokak eylemlerine karışanları fitneciler olarak nitelendirdiler. Tahran'da düzenlenen mitingde ABD, İsrail ve Suudi Arabistan aleyhine sloganlar atılması dikkat çekti. 

Miting havasında geçen gösteride Devrim Muhafızları Komutanı yaşananların bir savaş senaryosu olduğuna dikkat çekerek, uluslararası bir savaşın içinde olduklarını ve gösterilerin başarısız olduğuna dikkat çekerek, bu adımların karşılıksız bırakılmayacağını söyledi. 

Gösterilerin arkasında ABD, İngiltere, İsrail ve Suudi Arabistan olduğunu söyleyen komutan, meydanlarda güçlü bir tokat yediklerini, kırmızı çizgilerinin aşılması durumunda bu ülkeleri yok edeceklerini söyledi.