Korona virüste dünyaki ölüm sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada?

Korona virüs nedeniyle dünya genelinde ölümler devam ederken Türkiye ölüm oranının düşüklüğüyle 13. sıraya geriledi. Türkiye'nin altında olan Kanada'da ölüm sayılarının yükselmesiyle Kanada 12. sıraya yükseldi.

Korona virüste dünyaki ölüm sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada?

Worldometers.info sitesinin verilerine göre dünyada korona virüse yakalanan insan sayısı 3 milyon 400 bini geçerken dünya genelinde virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı da 240 bin kişiye dayandı. Dünya genelinde iyileşen vaka sayısı da 1 milyonu geçti. 


Listenin başında Amerika yer alıyor. Donald Trump 60-65 bin ölüm bekliyoruz açıklaması yapmıştı en son. Fakat ABD'de ölümler şu anda 65 bini aşmış durumda ve günlük bin kişiden fazla ölümler devam ediyor. Donald Trump'un bu durum için ne yorum yapacağı merak ediliyor. 


Amerika'dan sonra Avrupa ülkeleri öne çıkıyor. İngiltere son dönemde verdiği ağır kayıplarla İspanya'nın önüne geçerken İtalya'nın da önüne geçecek gibi görünüyor. Zira İngiltere'de her gün 500'ün üstünde ölümler gerçekleşirken İtalya ve İspanya'da ölümler 200'lü sayılara düştü. 


Türkiye listede 13. sırada yer oluyor. Dünyada ölüm oranının en düşük olduğu ülkelerden biri olan Türkiye'de vaka sayısının ölü sayısına göre çok az olduğu görülüyor. Nüfusu 37 milyon olan Kanada'da son günlerdeki ölümlerde artışlarıyla Türkiye'nin önüne geçti.