Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öldü mü? Bitkisel hayatta olduğu iddiası

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ortadan kaybolması ve ardından ortaya atılan öldüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düştü. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, "yeni lider kim olursa onunla da uyum içinde çalışabiliriz" dedi. İddialarla ilgili Kuzey Kore yönetimi sessizliğini korurken, bugün Japon basınında yer alan bir iddia tahminleri başka yöne çevirdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öldü mü? Bitkisel hayatta olduğu iddiası

Japon Medyası'nda yer alan haberlerde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bitkisel hayatta olduğu iddia edildi. Kim'in düşme sonucu hastaneye kaldırılarak ameliyat edildiği ve halen bitkisel hayatta olduğunun iddia edildiği haberde, kazanın Nisan başında meydana geldiği bilgisine yer verildi. 


ACİL AMELİYATA ALINDI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Nisan başında düşmesi sonrası ameliyat edilmesi için Pekin'den uzman ekibin istendiği fakat Kim'in durumu kötüleşince ekip beklenmeden ameliyata alındığı ifade edilerek, kalıtsal obezitesi nedeniyle ameliyat sonrası vücudunda bir takım kompikasyonların meydana geldiği ve bitkisel hayata girdiği iddia edildi. 


Japon medyası iddiasını Kuzey Kore'ye giden Çinli Sağlık ekibine dayandırırken,36 yaşında olan Kuzey Kore Lideri'nin ameliyatının başarısız geçtiği ve yaşam mücadelesi verdiği yazıldı. 


ABD: İstihbarat bilgi alamıyor

Trump Yönetimi'de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un başına ne geldiğini merak ediyor fakat gizliliği üst düzeyde tutan Kuzey Kore'den istihbaratın bilgi alamadığı belirtiliyor. Trump Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile iyi ilişkilerinin olduğunu belirterek, "Umarım Kim'e kötü bir şey olmamıştır." dedi.