Rusya'nın elinde Donald Trump'un seks kasedi var iddiası

Dün Amerika'da ilk başta CNN tarafından atılan daha sonra Washington Post ,New York Post gibi saygın gazetelerde yer alan iddialara göre Trump'un 2013'te Rusya'ya yaptığı ziyarette istihbarat notlarında uygunsuz belge diye adlandırılan cinsel yaşamıyla ilgili çekilmiş kasetler olduğu iddiası yer aldı. Bu da Amerika Gündemi'nde Rusya'nın elinde Trump'un seks kasedi mi var sorularını getirdi.

Rusya'nın elinde Donald Trump'un seks kasedi var iddiası

Donald Trump'un bugün yaptığı basın toplantısında söz hakkı vermediği ve "Siz sahte haberler yapan bir haber ajanssınız." dediği CNN tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Putin'in elinde Donald Trump'la ilgili uygunsuz belgeler olduğu ve Putin'in Trump'u bununla tehdit ettiği ve Trump'un Amerika Başkanı olduktan sonra Putin'in bunu kullanacağını yazdı. 


Daha sonra Amerika'da saygın gazeteler tarafından yer verilen haberle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Donald Trump'un uygunsuz görüntüleriyle ilgili Rus istihbaratının Trump'a şantaj yapabileceği iddiaları ile çalkanan bu haberin, seçimler öncesi Amerika'da istihbarat birimlerince Obama ve Donald Trump'a aktarıldığı iddiaları da yer alıyor haberde. 


Bugünkü basın toplantısına Trump "Rusya uygunsuz görüntülerle şantaj yapabilir." gölgesi altında çıktı. Tavırları sert ve agresif olan Trump,iddiaları kesin bir dille yalanladı. 


Bu iddiaların ardından New York merkezli internet gazeteciliği yapan bir site Donald ve ekibinin Rus İstihbaratı ile irtibatları olduğunu kanıtladığı öne sürülen 35 sayfalık bir dosya yayınladı. Bu belgelere göre Trump'un seçim kampanyası boyunca bir şekilde Rus istihbaratıyla iletişim halinde olduğu öne sürüldü. 


5 yıl öncesine dayandırılan belgede Putin'in Trump'un Rusya'yla anlaşması karşılığında 2018'de Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Futbol Şampiyonası'nda önemli ihaleler verilmesi sözü aldığı iddia edildi. 


Trump söz konusu iddialarla ilgili Twitter'den bir açıklama yaparak , "Düzmece haber, tamamen siyasi cadı avcılığı!"  şeklinde cevap verdi.