Etüt Merkezleri yasaklandı mı? Son KHK'da yer aldı

Hükümet son yayınlanan KHK ile ETÜT eğitim merkezi olarak geçen merkezlerin faaliyetlerini yasakladı. Türkiye'de faaliyet gösteren 2 binin üzerindeki etüt merkezine de dönüşmeleri için 1 Temmuz'a kadar süre verildi. İşte Son KHK'de yer alan ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan etüt eğitim merkezi yasağıyla ilgili detaylar..

Etüt Merkezleri yasaklandı mı? Son KHK'da yer aldı
Bir süredir gündemde olan hükümetin etüt merkezlerini yasaklayacağı yönünde söylentiler son KHK'de gerçeğe dönüştü. İlkokul ve Ortaokul öğrencilerini kapsayan etüt merkezlerine hükümet tarafından son yayınlanan KHK ile yasak getirildi. 

Haberturk.com'dan Lütfi Erdoğan'ın haberine göre; OHAL kapsamında bazı düzenlemeler yapılmasına dair 687 Sayılı KHK'de yer alan ibareyle, 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda yer alan "Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri" ibaresi ve tanımının yürürlükten kaldırılmasına ve yerine sosyal etkinlik merkezleri ibaresinin gelmesine karar verildi. 

İlkokul ve ortaokul öğrencileri bu maddeyle bundan sonra okul dışında hiçbir takviye kursuna gidemeyecek ve dersanelerin ardından açılan ve sadece tek ders verebilen özel eğitim kursları sadece lise öğrencileri için faaliyet gösterebilecekler. 

Türkiye'de bulunan 2 binin üzerindeki Etüt Merkezi'ne de 1 Temmuz'a kadar dönüşüm hakkı verildi. KHK ile kanunda olmayan sosyal etkinlik merkezlerinin açılmasına izin verildi. Böyle merkezde öğrencilerin sosyal,kültürel ve sanatsal faaliyetler yürütmesine izin verilmiş oldu. 

Bu değişikliğin yapılmasındaki temel amacın FETÖ sonrası alınan ders olduğu ve FETÖ mensuplarının tekrar etüt merkezi altında ilköğretim çağındaki çocukları etkisi altına alabileceği olduğu belirtiliyor.ç