Van'da yarın okullar tatil mi? 16 Şubat Van Kar Tatili

Van'da 2 gündür kar yağışı var. Öğrenciler ve veliler yarın okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Van'da 16 Şubat'ta kar tatili var mı? Van Valiliği'nden yada Van Milli Eğitim Müdürlüğü'nden İpekyolu,Tuşba yada Edremit ilçesi için tatil kararı çıktı mı detayları haberimizde..

Van'da yarın okullar tatil mi? 16 Şubat Van Kar Tatili

Van'da 2 gündür süren aralıklı kar yağışı hayatı iyiden iyiye etkilemeye başladı. Zaman zaman tipi şeklinde yağan kar yağışı özellikle sabahın erken saatlerinde buzlanmayla beraber kazalara da yol açıyor. Van merkezde bu akşam yine kar yağışı var. Öğrenciler ve veliler yarın Van'da okulların tatil olup olmadığını merak ediyorlar. Van Valiliği yada Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16 Şubat için açıklanmış bir kar tatili kararı yok henüz karar olduğunda sizlerle paylaşacağız. 

 

16 ŞUBAT GEVAŞ'TA KAR TATİLİ

Haber Gazete'nin edindiği bilgilere göre; Gevaş'ta 2 gündür süren kar tatili bir gün daha uzatıldı ve 16 Şubat'ta da Gevaş'ta ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesine karar verildi. 

 

15 ŞUBAT'TA EDREMİT'TE TATİL KARARI ALMIŞTI

15 Şubat tarihinde Edremit İlçesi'de tatil kararı almıştı. Van şehir merkezine 20 kilometre olan Edremit'in tepede bulunması nedeniyle kar yağışının ulaşımı oldukça zorladığı biliniyor. Edremit Kaymakamlığı'nın yarın içinde kar tatili uzatması gibi bir karar çıkması bekleniyor. 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOLLARI TEMİZLİYOR

Van'da kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi'nin ana alterlerdeki temizlik çalışmaları sürüyor. Fakat ara sokaklar için aynı şeyi söylemek çok mümkün değil. Servis şoförleri de okulların tatil edilmesi gerektiğini,ara sokaklarda öğrenci aldıklarını ve çok zorlandıklarını belirterek, "Kar tatili kararı çıkacaksa öğrencileri toplamadan çıkmalı. Biz öğrencilerimizi toplayıp okullara götürdükten sonra gelen bir tatil kararı tedbir özelliğini kaybediyor." şeklinde konuşuyorlar.


Van'da 16 Şubat'ta bir kar tatili haberi çıkarsa sizlerle paylaşacağız.